Special Metal: Wunderlich Ultima

Accessoire-specialist Wunderlich doet met deze Ultima een gooi naar de ultieme BMW R 1300 GS.

Wunderlich mag de laatste jaren z'n productportfolio naar anderen merken toe hebben uitgebreid, toch blijft BMW de hoofdzaak voor het bedrijf uit Grafschaft-Ringen. En van alle BMW-modellen is de Boxer-GS uiteraard het meest interessante - lees 'lucratieve' om accessoires voor te ontwikkelen. Wunderlich was er in november bliksemsnel bij om een eerste serie beschermingselementen voor de nieuwe R 1300 GS voor te stellen. Nu gaat het merk nog een stuk verder en laat het met deze Ultima het beste van z'n kunnen zien.

Productnieuws: Wunderlich accessoires voor de BMW R 1300 GS

De Ultima is alvast een opvallende verschijning geworden waarin heel veel neongeel verwerkt zit. De machine had dan ook zomaar in het motorfiets-gedeelte van de Brussels Auto Show kunnen staan. Of dat zou je toch denken. Maar volgens het bedrijf is de opvallende kleur een knipoog naar de X2, Wunderlichs eerste conceptmachine op basis van de GS. Die X2 baarde destijds opzien met z'n voorwielaandrijving en achteruitversnelling. Zo ver drijft Wunderlich het deze keer echter niet.

Alle accessoires, uit het eigen gamma, die Wunderlich gebruikte om een standaard R 1300 GS tot Ultima op te tuigen opsommen, zou ons te ver leiden. Maar één ding valt zeker op en dat is de bandenkeuze. Wunderlich koos bewust voor de allroad-gerichte Metzeler Karoo 4 en dus niet voor de standaard weggerichte Tourance Next 2B van dat zelfde merk. 

Productnieuws: Metzeler banden voor de nieuwe BMW R 1300 GS

Toch wil Wunderlich de Ultima niet in één vakje stoppen. Reismotor, offroader of gewoon allround adventure bike? Volgens Wunderlich kan het allemaal met de Ultima. Het merk zegt dat het met de bouw van dit conceptmodel vooral de mogelijkheden, qua uitrusten met aftermarket accessoires van de R 1300 GS wil demonstreren. Eén ding is alvast zeker, deze Ultima gaat overal waar hij rijdt, of staat veel bekijks trekken. En dat is nu helemaal de bedoeling van Wunderlich.

De volledige Wunderlich accessoirelijn voor de nieuwe BMW R 1300 GS vind je hier: https://www.wunderlich.de/en/products/bmw-r-series/r-1300-gs/

Tekst: BJ

Foto's: Wunderlich Presse

BMW R 1300 GS
Motor: vloeistofgekoelde tweecilinder boxer viertakt
CI: 1.300 cc
Rijklaar gewicht: 237kg
Vanaf: € 20.150,00
Geschreven op 19 januari 2024
© Motoren & Toerisme