Productnieuws: Wunderlich accessoires voor de BMW R 1300 GS

De Duitse aftermarket-specialist Wunderlich heeft een hele lijn accessoires voor de nieuwe BMW R 1300 GS klaar.

Wunderlich focuste zich heel lang alleen maar op de producten van BMW Motorrad, de komst van een nieuwe Boxer-GS is dus groot nieuws voor de Duitse aftermarket-specialist. 

In een eerste fase komt Wunderlich met een aantal aftermarket-basics voor de nieuwe R 1300 GS. Zo lanceert het merk een nieuw zadel, een windscherm en verschillende beschermingselementen.

 

 

Rij-indruk: BMW R 1300 GS

Aktivkomfort Zadels

Wunderlich brengt twee comfortzadels voor de R 1300 GS op de markt. Voor het zadel voor de bestuurder betaal je € 439, voor het passagierszadel bedraagt de prijs € 379. De zadels blijven volgens Wunderlich 's zomers lekker koel dankzij de ThermoPro-technologie die ervoor gebruikt wordt. Verder zijn ze ook waterdicht en dus regenbestendig en da's wel zo handig tijdens tochten door de Ardennen of in de Eifel. 

Marathon windscherm

Een Boxer-GS windscherm uitgevoerd in rookgrijs plastic behoort stilaan tot de klassiekers uit de goedgevulde Wunderlich-catalogus. Logisch dus dat dit product als één van de eersten op de markt komt. Het scherm kost net geen € 200 en is ook verkrijgbaar in een heldere versie.

Motorbeschermplaat

Deze motorbeschermingsplaat staat bij Duitse GS-rijders ook bekend als 'Heldenbrust', of in het Nederlands: heldenborst. Deze plaat die de voorzijde van het motorblok beschermt bestaat uit 2 mm dik aluminium en is leverbaar in zilver of zwarte uitvoering. Prijs: € 49

Koplampbeschermer

Een van de meest in het oog springende kenmerken van de nieuwe BMW R 1300 GS is z'n X-vormige koplamp. Om die LED-lichteenheid te beschermen ontwikkelde Wunderlich de Clear koplambeschermer. De Clear bestaat uit een doorzichtige plaat van 3 mm uit de kunststof PMMA en wordt met een handig clip-systeem op de koplamp bevestigd. Prijs €  199,90.

De volledige lijst met Wunderlich-producten voor de nieuwe BMW R 1300 GS vind je op www.wunderlich.de

 

Tekst: BJ

Foto's: Wunderlich Press

Geschreven op 14 december 2023
© Motoren & Toerisme