Productnieuws: Metzeler banden voor de BMW R 1300 GS

Met de Tourance Next 2B is het Duitse Metzeler de bandenleverancier voor de nieuwe R 1300 GS.

 

Metzeler mag de banden voor de nieuwe BMW R 1300 GS leveren. Een belangrijk contract voor het Duitse bedrijf dat in motorbanden gespecialiseerd is. Metzeler ontwikkelde, speciaal voor de nieuwe R 1300 GS, een nieuwe versie (B) van z'n Tourance Next 2 toerband. De Tourance Next 2 moet, volgens Metzeler een nieuw prestatieniveau in het Adventure-segment, garanderen. Volgens de Duitse firma zijn de banden zowel geschikt voor lange reizen als voor weekenduitstapjes en dat zowel met als zonder passagier. De Tourance Next 2 B banden zijn volgens Metzeler zowel prestatiegericht als comfortabel, terwijl hun gedrag steeds voorspelbaar blijft. 

De Tourance Next 2 B banden zijn volgens Metzeler zowel prestatiegericht als comfortabel, terwijl hun gedrag steeds voorspelbaar blijft. 

Rij-indruk: BMW R 1300 GS

Metzeler levert de Tourance Next 2 B niet alleen voor de basisversie van de nieuwe BMW R 1300 GS, maar ook voor de Trophy,- Triple Black- en Option 719 Tramuntana-varianten. 

 

Karoo 4

Metzeler levert niet alleen de  Tourance Next 2 B wegbanden waarmee de nieuwe BMW R 1300 GS af fabriek geleverd wordt, maar ook de optionele offroad banden. De vier varianten van de R 1300 GS kunnen namelijk op vraag van de klant ook met Metzeler Karoo 4 banden geleverd worden. Volgens Metzeler leveren de Karoo 4's niet alleen voldoende tractie bij offroadgebruik, maar weerstaan ze ook aan slijtage bij gebruik op abrasieve ondergronden zoals rotspaden of ruwe asfalt of beton. Het merk zegt verder dat de Karoo 4's ook geschikt zijn voor weggebruik en dat ze ook in natte omstandigheden bruikbaar zijn en dat dankzij een goede interactie met de rijhulpmiddelen.

De Metzeler Tourance Next 2 B en Karoo 4 banden voor de BMW R 1300 GS zijn leverbaar bij de officiƫle BMW Motorrad-dealers.

 

Tekst: BJ

Foto's: Metzeler

Bron persbericht Metzeler

Geschreven op 20 november 2023
© Motoren & Toerisme