M&T september vanaf 21/9 in de winkel

In de september-editie van Motoren & Toerisme blikken we met twee vergelijkingstests terug op een aantal modellen die eerder dit jaar werden gelanceerd. We trokken naar de Champagnestreek voor een duel tussen de stijlvolle nieuwkomer de Moto Guzzi V100 Mandello en zijn Duitse tegenhanger de BMW R 1250 RS. Met drie nakeds maakten we dan weer op het scherpst van de snee de Ardennen onveilig.

Mobiliteitsoplossingen verdienen ook onze aandacht en Mash tracht met de lancering van de motorscooters Belena 125 en 300 een woordje mee te spreken in dat debat. Silence beoogt hetzelfde, maar doet dat met een hoogst originele elektrische scooter met uitneembare batterij.

Twintig jaar geleden werd de meest exotische Honda en de duurste productiemotorfiets ooit gelanceerd. We kregen een uitnodiging om nog eens in het zadel van die Honda Valkyrie Rune te springen, en deden dat met plezier. Een andere ‘trip down memory lane’ is een route langs Vlaamse wijngaarden. Sinds de vorige editie van die tocht zeven jaar geleden is daar heel wat veranderd.

Maar we maakten ook verdere verplaatsingen. Samen met Chicane Classics trokken we door de Alpen tot in Slovenië. Met Harley ging we de 120ste verjaardag vieren in Budapest, en Kawasaki nam ons mee naar de Schotse Higlands. Onze wereldreiziger zitten ondertussen letterlijk aan de andere kant van de wereld.

Onze technische man werpt dan weer een blik op de motorhype van het moment: de paralleltwin.

Motoren & Toerisme september 2023

Geschreven op 19 september 2023
© Motoren & Toerisme