Motorsport LIVE: Weekend van 19-20 augustus 2023

Twee belangrijke afspraken op de motorsportkalender dit weekend: de GP van Oostenrijk Wegrace en de MXGP van Nederland.

MotoGP – GP van Oostenrijk

Red Bull KTM's Brad Binder is dit seizoen één van de smaakmakers in de MotoGP. Foto: KTM Images/Polarity Photo - Rob Gray

Na de opwindende GP van Groot-Brittannië in Silverstone, trekt de MotoGP nu naar Oostenrijk. Voor Red Bull KTM betekent de race in Zeltweg natuurlijk een dubbele thuiswedstrijd. Men is er te gast op het circuit van hoofdsponsor Red Bull en voor KTM gaat het natuurlijk om hun thuis-GP. Of Brad Binder en Jack Miller van dat thuisvoordeel kunnen profiteren zal nog moeten blijken. Wat bijna wel zeker vaststaat – al hou je in de motorsport en sport in ’t algemeen best altijd een slag om de arm – is dat de Europese merken opnieuw de lakens zullen uitdelen.

Video: Achter de schermen bij Red Bull KTM in de MotoGP

Bij Aprilia zijn ze na Aleix Espargaro’s zege op Silverstone opnieuw op de goede weg. Maar het is toch vooral Ducati dat het te kloppen merk is. Bovendien hebben ze in Borgo Panigale de belangrijkste kaarten in de hand als het op de startgrid voor volgend seizoen aankomt.

Nieuws, uitslagen en tussenstanden vind je op www.motogp.com

MXGP – GP van Nederland

Liam Everts maakt in theorie nog kans op de wereldtitel in de MX2, al moet hij dan wel eerst 80 punten goed zien te maken op Andrea Adamo. Foto: KTM Images/Ray Archer

In de MXGP wordt deze zomer in een razend tempo gecrosst, en dan hebben we het niet alleen over de actie op het circuit maar ook het tempo waarin de GP’s na elkaar volgen. Dat was ooit wel anders. Liam Everts prijkt momenteel op de 2e plaats in de tussenstand van het WK MX2. Een verdienstelijke prestatie van de jonge (19)  Limburger die een zeer goede regelmaat aan de dag legt. Met nog vier GP’s voor de boeg, maakt Everts nog steeds kans op de wereldtitel. Toch is die kans vooral theoretisch, want met een achterstand van 80 punten op teamgenoot Andrea Adamo, moet er voor de Italiaan al veel mislopen om de titel te verspelen.

Jago Geerts - hier in de jaren '90 retro-uitrusting - staat drie weken na z'n noodlottige sleutelbeenbreuk weer aan de start van een GP. Foto: Yamaha Racing

Na z’n noodlottige crash in de eerste manche van de Finse GP, waarbij hij z’n linkersleutelbeen brak, maakt Jago Geerts dit weekend z’n wederoptreden. De baan in Arnhem moet de Balense zandhaas liggen en met een achterstand van 24 punten op Everts zit de tweede plaats in de WK-eindstand er nog steeds in voor Geerts.

Sfeerimpressie: Int. Motorcross van de Keiheuvel 2023

In de MXGP zetten wij ons geld alvast op Jeffrey Herlings. De Red Bull KTM-rijder hield dinsdag op de Keiheuvel alvast een generale repetitie en we hebben de indruk dat hij zondag in Arnhem weleens een ‘masterclass’ zandrijden zou kunnen doceren.

Alle uitslagen en nieuws vind je op www.mxgp.com

Motorsport LIVE: 19-20 augustus

Zaterdag 19 augustus

MotoGP – GP van Oostenrijk

14:45-15:45    MotoGP Sprintrace – LIVE via Auvio.be

Zondag 20 augustus

MotoGP – GP van Oostenrijk

10:50-12:00    Moto3 race – LIVE via Auvio.be

12:15-13:15    Moto2 race – LIVE via Auvio.be

13:50-15:00    MotoGP race – LIVE via Auvio.be

15:00-16:30    Races – samenvattingen op TiPiK

MXGP – GP van Nederland

13:00-14:00    MX2 manche 1 – LIVE op Play Sports3

14:00-15:00    MXGP manche 1 – LIVE op Play Sports3

16:00-17:00    MX2 manche 2 – LIVE op Play Sports3

17:00-18:00.    MXGP manche 2 – LIVE op Play Sports3

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Images/Polarity Photo - Rob Gray, KTM Images/Ray Archer, Yamaha Racing

Geschreven op 18 augustus 2023
© Motoren & Toerisme