Video: Achter de schermen bij Red Bull KTM in de MotoGP

Een van de revelaties van dit MotoGP-seizoen is het Red Bull KTM-team. Een kijkje achter de schermen bij dit team tijdens TT Assen.

Voor het seizoen had quasi niemand een rooie cent gegeven voor de kansen van Red Bull KTM-rijders Brad Binder en Jack Miller. De oranje machines uit Mattighofen kwamen immers allesbehalve goed uit de voorseizoenstests. Maar eens dat er in Portimao werkelijk voor punten gereden werd, bleken de KTM's toch competitiever te zijn dan gedacht. Jack Miller kon regelmatig mee in de voorste gelederen strijden, maar het was vooral Brad Binder die zich in de kijker wist te rijden. De Zuid-Afrikaan bezet momenteel de vierde plaats in de WK-stand en doet daarmee evengoed als het Red Bull KTM team zelf (in de Team-ranking). In de strijd om de titel bij de constructeurs staat KTM zelfs 2e achter het ongenaakbare Ducati.

Het internationale auto- en motorsportprogramma Mobil 1 The Grid mocht ter gelegenheid van de TT Assen een kijkje nemen achter de schermen bij Red Bull KTM. Bekijk de video daarvan hieronder.

 

Tekst: BJ

Introfoto: KTM Images/Polarity Photo-Rob Gray

Video: YouTube.com/Mobil 1 The Grid

Geschreven op 10 augustus 2023
© Motoren & Toerisme