Korte inhoud: Motoren & Toerisme april 2021

In de eerste echte lentemaand van 2021 pakt Motoren & Toerisme uit met flink wat testwerk. Daarbovenop gaan we, in het kader van het 30-jarige bestaan van dit fijne magazine, ook nog eens ‘old school’.

 

De nieuwe BMW R 1250 RT is dé ster op de cover van het aprilnummer. En voor die keuze hadden we een goede reden: BMW’s eeuwige toermachine is vanaf nu ook een (hopelijk lange) zomer lang onze langeduurtest-motor.

Tests

Ondanks (semi-)lockdowns, paaspauzes en andere reisbeperkingen, konden we toch een flinke lading nieuw ‘metaal’ beproeven. In het aprilnummer van Motoren & Toerisme lees je de uitgebreide rij-indrukken en primeurtests van: de BMW R 1250 RT, de Ducati Monster, De Honda Forza 750,  de Kawasaki Z H2 SE, de Yamaha MT-09 en de Yamaha Tracer 9.

Verder proefden we ook van Yamaha 's 125 cc scooter-gamma en lieten we lezers kennis maken met de Kawasaki Ninja 1000 SX. Tot slot vergeleken we ook nog drie naked middenklassers met elkaar. De Yamaha MT-07 nam het als gevestigde waarde tegen twee gloednieuwe uitdagers op: de Aprilia Tuono 660 en de Triumph Trident.

Om de ‘indiensttreding van onze  BMW R 1250 RT te vieren, onderwierpen we hem meteen aan een ‘rondje België’. De route van deze Ronde van België serveren we jullie ‘for old times sake’ voor één keer niet als GPX-bestand maar wel als ouderwetse ‘bolleke-pijl’. Ook een beetje nostalgie, Trui Hanoulle’s tocht langsheen het voormalige IJzeren Gordijn. Trui ging speciaal voor dit lentenummer, en ook een beetje omdat het echt plezant is, offroad spelevaren met haar ‘motorzus’ Gaea Schoeters.

Afsluiten doen we met een flinke hap techniek: Peter Aansorgh maakt ons wegwijs in het adaptief cruisen, meteen ook de reden waarom radar-systemen dit jaar doorbreken op premium toermachines.

Het aprilnummer van M&T ligt vanaf dinsdag 20 april in de winkel. Nog geen abonnement op Motoren & Toerisme? Profiteer dan nu van onze lente-actie om een jaarabonnement (7 nummers) af te sluiten voor € 44 (ipv € 49).

Geschreven op 20 april 2021
© Motoren & Toerisme