Vergelijkingstest: Aprilia Tuono 660, Triumph Trident, Yamaha MT-07

De Yamaha MT-07 heeft het speelterrein van de instap-nakeds al een tijdje voor zich, met als bescheiden uitdager de Kawasaki Z 650. In 2021 duiken er echter twee ‘new kids on the block’ op: de Triumph Trident en Aprilia Tuono 660. Veranderen zij de hiërarchie op het pleintje?

Tekst: Tom Vander Sande

Foto's: Bob Van Mol

 

 

 

De MT-07 moet wel even verrast hebben opgekeken toen die twee nieuwelingen zijn territorium kwamen verkennen. Want hoewel hij met zijn iets ruimere longinhoud in theorie nog steeds de grootse van het plein is, steken de new kids hun troeven niet weg. Het meest opvallend bij de eerste oogopslag zijn de UPSD-voorvorken die hun intrede doen, en die de ambities van de uitdagers niet enkel visueel, maar ook qua prestaties in de verf zetten. Het valt in deze context eigenlijk ook wel op, want de twee kleinere broertjes van de Yamaha uit de MT-familie hebben wel al die modernere uitrusting. Nu we toch over het uiterlijk bezig zijn, de twee andere zien er patent maar heel verschillend uit.

Het valt in deze context eigenlijk ook wel op, want de twee kleinere broertjes van de Yamaha uit de MT-familie hebben wel al die modernere uitrusting. Nu we toch over het uiterlijk bezig zijn, de twee andere zien er patent maar heel verschillend uit.

 

De Triumph is door zijn ouders in een modern hertekend klassiek pak gestoken. De bolle tank, ronde koplamp en zelfs nostalgisch klassieke tellerpartij geven hem een authentiek cachet, zonder hem gedateerd te laten lijken. De lijnen kloppen prima, met wet decalls die het geheel fijn afmaken. Kortom, het is een mooie jongen.

De Tuono komt heel wat blitser voor de dag, en pakt uit met zijn voorliefde voor felle kleuren en zijn sportieve inborst. De lijnen zijn ondertussen ook al klassiek, en met zijn stevige kuip vooraan kan je er zelfs over discussiëren of hij nog wel een echte naked is.

 

De volledige versie van deze vergelijkingstest lees je in het aprilnummer van Motoren & Toerisme en vanaf dinsdag 20 april in de winkel ligt. 

 

Geschreven op 19 april 2021
© Motoren & Toerisme