Sportjaaroverzicht 2023: Benelux Trophy Wegrace

Ook in 2023 werd er geraced in de Benelux. De beste rijders uit België en Nederland namen het tegen elkaar op in de Benelux Trophy en Jan Vermeer was er een heel seizoen bij om de strijd om de Supersport- en Superbike-titels te verslaan.

Met races in zowel België, Nederland als Luxemburg dekt de naam volledig de lading in de Benelux Trophy. Sterker nog, ook Frankrijk en Duitsland werden aangedaan en dat op diverse circuits. Van de GP-circuits in Assen en Nürburg(ring), over clubcircuits zoals Mettet en Colmarberg tot stratencircuits als Chimay en Hengelo. Daarnaast was het deelnemersveld ook een mix van ervaren rotten, soms zelfs met WK-seizoenen op de teller en jonge wolven. 

In de Superbike-klasse bleek Nederlander Ricardo Brink (Yamaha) uiteindelijk een maat te groot voor de rest van het deelnemersveld. Z'n landgenoot Tijs Peeters wist in de strijd om het zilver de ervaren Yan Ancia te kloppen. 

Bij de Supersports was de titelstrijd een stuk spannender en waren de titelrivalen twee Belgen. Ducati Gent-rijder Bram Lambrechts zou uiteindelijk tiener Jef Van Calster met één luttel puntje kloppen. De Nederlanders Wes Kleinfeld pakte brons. 

Hieronder kan je nog eens alle Benelux Trophy-verslagen van het seizoen 2023 terug vinden.

Benelux Trophy 2023 - 1. Croix-en-Ternois

Benelux Trophy 2023 - 2. Hengelo

Benelux Trophy 2023 - 3. Mettet

Benelux Trophy 2023 - 4. Nürburgring

Benelux Trophy 2023 - 6. Chimay

Benelux Trophy 2023 - 7. Assen

Benelux Trophy 2023 - 8. Colmar-Berg

Benelux Trophy 2023 - 9. Croix-en-Ternois II

Tekst en foto's raceverslagen: Jan Vermeer

Geschreven op 19 december 2023
© Motoren & Toerisme