Special Metal: Triumph Speed Triple 1200 RR Breitling LE

Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition

Triumph mag tegenwoordig een zeer breed gamma hebben, gaande van de TF25OX crossmotor tot de Rocket3, over de multi-inzetbare Tiger allroads tot de imposante Rocket 3, maar de snelste en krachtigste machine van het Britse merk blijft toch de Speed Triple 1200. De 180 pk-sterke RR-versie van de Speed Triple 1200 (zie technische fiche onderaan) bood het ideale platform voor een special. Op elektronisch en mechanisch gebied veranderde Triumph dan ook niets aan de Speed Triple 1200 RR, maar het verschil zit ‘m wel in de afwerking.

De Breitling Limited Edition-versie van de Speed Triple 1200 RR krijgt een ‘bespoke’ kleurentelling. De goudkleurige details worden met de hand aangebracht. Verder werd het lederen zadel gestikt, is er een uitlaatdemper van Akrapovič silencer en ultralichte koolstofvezel componenten.

De link naar Breitling vind je in de details terug. Het startscherm van het TFT-dashboard toont het Breitling-logo, dat verder ook op de naaf van het achterwiel prijkt. De kers op de taart is een opvallende goudkleurige Breitling-badge op de tank.

Breitling Chronomat B01 42 Triumph

 

Triumph gaat 270 exemplaren van deze Speed Triple 1200 RR Breitling LE bouwen. De eigenaars van die machines krijgen ook de kans om een bijpassend Breitling horloge te kopen. Dat is de Chronomat B01 42 Triumph, die vervaardigd is uit titanium en 18k goud en een wijzerplaat in antraciet heeft.  Die kleur verwijst naar de donkere schaduwen in de kleurstelling van de Breitling LE motorfiets. De gouden afwerking van de horloge is op zijn beurt dan weer een referentie naar de (goudkleurige) Öhlins voorvork van de Speed Triple 1200 RR. De Chronomat B01 42 Triumph heeft een armband van bruin geperforeerd alligatorleder.

Deze samenwerking tussen Triumph en Breitling is geen primeur, want in 2022 werkten beide merken al eerder samen. Dat leidde toen tot de Speed Twin Breitling LE en de Breitling Top Time Triumph chronograaf.

Triumph x Breitling: Triumph Speed Twin Breitling LE

Triumph Speed Triple RR
Motor: vloeistofgekoelde driecilinder lijnmotor viertakt
CI: 1.160 cc
Rijklaar gewicht: 199kg
Vanaf: € 20.900,00
Geschreven op 6 juni 2024
© Motoren & Toerisme