Special Metal: Triumph Speed Twin Breitling Limited Edition

Triumph gaat een nieuwe samenwerking met Breitling aan Het Britse motormerk gaat een gelimiteerde versie van de Speed Twin aan het roemruchte Zwitserse horlogemerk opdragen. Breitling gaat op zijn beurt een gelimiteerde versie van z'n bekende Top Time chronograaf met Triumph logo uitbrengen.

TRIUMPH SPEED TWIN BREITLING LIMITED EDITION

Triumph vat de Breitling Limited Edition onder drie noemers samen: schoonheid, premium en exclusief. De eerste noemer slaat ondermeer op de kleurenkeuze. Die bevat ondermeer een polychromatisch blauw dat sterk overeenkomt met de originele kleur van de eerste Triumph Thunderbird uit 1951. Een gedeelte van het spuitwerk voor deze speciale versie van de Speed Twin gebeurt overigens met de hand. Daarnaast werd er ook veel aandacht besteed aan de afwerking. Zo verwijst de vormgeving van de tellerpartij naar Breitling-horloge en  is het zadel uit geperforeerd zwart leder vervaardigd. Verder werd het Breitling-logo ook in de motorcovers verwerkt.

 

Het Premium-predikaat dankt de Speed Twin Breitling Limited Edition aan de hoogstaande componenten. Zo heeft deze motorfiets een meer gesofisticeerde versie van de Öhlins stereo-vering, met zwarte spiraalveren. Dat laatste is een detail dat uniek aan de Breitling Limited Edition is. Verder is deze Speed Twin technisch identiek aan de voor MY21 gelanceerde versie.

 

Het laatste kernwoord waarmee Triumph deze Breitling Limited Edition omschrijft is 'exclusief'. Er worden 270 exemplaren van dit model gebouwd én niet één meer. Elke motorfiets krijgt z'n eigen nummer dat in de stuurklem gegraveerd wordt. Daarnaast krijg je ook een attest van authenticiteit bij de Breitling Limited Edition geleverd. Dat document bevat de handtekening van de CEO's van beide bedrijven: Nick Bloor van Triumph Motorcycles en Georges Kern van Breitling. 

Eigenaars van een Triumph Speed Twin Breitling Limited Edition krijgen ook de kans om een Breitling Top Time chronograaf te kopen. 

Tekst: BJ

Foto's: Triumph Press

Geschreven op 22 februari 2022
© Motoren & Toerisme