Zero Motorcycles lanceert Upgrade to Electric-programma

Zero Motorcycles, de wereldleider in elektrische motorfietsen en aandrijflijnen, kondigt de terugkeer van een enorm succesvol incentiveprogramma voor CO2-reductie aan. Het Amerikaanse merk focust zich al sinds hun oprichting in 2006 op de perfecte rijervaring met hun bekroonde en moeiteloos krachtige elektrische motorfietsen en is dan ook trots om deze unieke rijervaring toegankelijker dan ooit te kunnen maken dankzij de upgrade-promotie.

De lockdown-maatregelen zorgden voor een golf van nieuwe maar ook terugkerende motorrijders die het avontuur willen opzoeken terwijl ze op een verantwoorde manier social distance blijven respecteren. En dat wil Zero toegankelijker maken met het incentive-programma Upgrade to Electric: een korting van €1.000 voor de aankoop van een nieuwe SR/F of SR/S uit 2020. Beide modellen zijn de meest recente uit de lijn van negen verschillende modellen van Zero die allen in het hoofdkantoor in Californië vervaardigd worden.

Zero hoopt dat de korting bij velen een stimulans is om de overstap te maken van traditioneel rijden met een verbrandingsmotor naar de ongeëvenaarde sensatie van een elektrische motor. Bovenop de korting blijven natuurlijk ook de maatregelen vanuit de overheid om uitstootvrij te rijden in stand waardoor rijders genieten van een extra belastingvoordeel. In België gaat dat om een belastingvoordeel van 3.140 euro op een nieuwe SR/S of SR/F (15% van de aankoopwaarde van een nieuwe elektrische motor, met een plafond van 3.140 euro). In Vlaanderen komt daar nog een extra voordeel bovenop in de vorm van vrijstelling van BIV en verkeersbelasting.

Umberto Uccelli, Vice President & Managing Director van Zero EMEA, is blij met de belangstelling voor elektrische motorfietsen: “Onze dealers in de Benelux merken veel enthousiasme bij hun klanten. Zij zien ook dat steeds meer rijders hun huidige motorfiets met verbrandingsmotor willen inruilen voor een elektrisch alternatief. Onze dealers zijn blij dat ze deze promo kunnen aanbieden en de geweldige SR/S en SR/F nog beter kunnen aanprijzen voor potentiële klanten.”

Zero bracht de gloednieuwe SR/S recent uit in februari van dit jaar. Het model sluit aan bij het prijswinnende broertje, de SR/F, als een van de meest krachtige en intelligente modellen die Zero te bieden heeft. De moeiteloos krachtige motorfietsen worden aangedreven door Zero’s eigen aandrijflijn en produceren een verbluffend koppel van 110 pk en 190 Nm. Elk model kan worden opgeladen via eender welk stopcontact thuis maar ook op meer dan 90% van het openbare EV-oplaadnetwerk door middel van snelle Type 2-laders. De SR/F heeft een actieradius tot wel 320 stadskilometers met een volle accu en de beschikbare Power Tank. De SR/S is voorzien van een nette en aerodynamische kuip waardoor tot wel 13% méér range gehaald kan worden wanneer je achter het scherm ligt. Daarbovenop stuurt Zero’s eigenhandige Cypher III-besturingssyteem alle technologie op de motorfiets aan, inclusief de volledige Bosch Motorcycle Stability Control dat instaat voor ABS, drag torque control en tractiecontrole.

Zero Motorcycles wordt ondersteund door en verkocht via dealers in de hele EU. Een volledige lijst van hun locaties en alle andere informatie over de motoren, hun technologie of méér cash, minder uitstoot-promotie is te vinden op www.ZeroMotorcycles.com. De promotie loopt vanaf nu tot en met 15 augustus en geldt voor nieuwe SR/S en SR/F-modellen die nog niet eerder ingeschreven werden.

 

Bron: persbericht Zero Motorcycles

Foto's: Zero Motorcycles

Geschreven op 10 juli 2020
© Motoren & Toerisme