Video: Indian gaat hillclimben met de FTR!

Indian Motorcycle mag dan geen echte sportmotoren bouwen, toch hebben ze motorsport altijd hoog in het vaandel gedragen. Het legendarische merk domineerde de voorbije 3 seizoenen de Twins-klasse van het American Flat Track-kampioenschap, met de FTR 750 en maakte zo een einde aan de decennialange dominantie van Harley-Davidson.

Nu richt Indian Motorcycle zich op een andere, typisch Amerikaanse motorsport-discipline, de hillclimb. Bij hillclimbs – niet te verwarren met klimkoersen – moeten rijder en motor zo snel mogelijk een steile, onverharde helling op. De snelste tijd – in theorie – wint daarbij uiteraard, maar vaak is het gewoon een kwestie van zover mogelijk te geraken. Hillclimb is een offroad motorsporttak maar met een gewone crossmotor red je het niet. Dikke, ‘over-gevitamineerde’ V-twins met een cross voorvork en een verlengde achterbrug zijn al een tijdje de norm in de hillclimb. En dan blijkt een Indian FTR 1200 een uitstekende basis te zijn.

Zoals we dat van Indian gewoon zijn in de flat track-racerij, doen ze de dingen niet half en daarom gingen ze in zee met motorspecialist S&S, ook gekend van de dikke V-twin blokken. Met behulp van S&S werd de V-twin van de FTR 1200 verder opgekitteld. Daarnaast nam Indian Motorcycle ook John Koester, één van de toppers uit het AMA Pro Hillclimb-kampioenschap onder de arm. De man uit ‘upstate New York’ komt uit een echte motorsporst-familie want zowel  z’n moeder en vader, alsook z’n oudere zusters waren actief in snowmobielraces, flat track en motorcross. Maak kennis met Indian Motorcycle’s nieuwe project in de video hieronder:

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Indian Motorcycle

Geschreven op 17 augustus 2020
© Motoren & Toerisme