Video: 2024 KTM Six Days-modellen

Gisteren stelde KTM z'n EXC's en EXC-F's en voor modeljaar 2024 voor. Naar goede traditie volgen dan kort daarop de Six Days-modellen en dat is dit jaar niet anders.

Tekst: BJ

Foto's: KTM Images/R.Schedl - KISKA

Video: YouTube.com/KTM

De International Six Days Enduro (ISDE)  2023 vindt dit jaar van 6 tot en met 11 november in het Argentijnse San Juan plaats. Zoals dat de afgelopen jaren de gewoonte is geworden, ontwikkelde KTM ook een speciale versie van z'n enduro's voor deze ISDE-editie.

Zoals gebruikelijk voor de ISDE-versies stopte KTM z'n modellen in de nationale kleuren van het organiserende land. Het grotendeels witte bodywork en het blauwe zadel van de 2024 KTM ISDE-modellen zal 'anciens' wellicht herinneren aan de kleuren die de productie-enduro's (en crossmotoren) van het Oostenrijkse merk eind jaren '80 droegen. Naast een aantal ISDE-logo's en geanodiseerde onderdelen zoals kroonplaten krijgen deze modellen ondermeer ook Giant wielen en ventilatoren.

 

Alle KTM enduromodellen, op de 150 EXC na, zijn leverbaar in een ISDE-versie. De 2024 KTM ISDE-modellen worden in de loop van juni bij de officiƫle dealers van het merk verwacht.

Geschreven op 25 mei 2023
© Motoren & Toerisme