Video: 2023 EnduroGP - San Remo

De EnduroGP is zeg maar de klassieke versie van de discipline en het WK daarin ging afgelopen weekend van start in San Remo. De gekende badplaats aan de Ligurische zee bleek een uitstekende uitvalsbasis voor een enduro op WK-niveau. Het zandstrand van San Remo was op vrijdagavond het strijdtoneel tijdens de Akrapovic supertest die als proloog van elke EnduroGP fungeert. Hieronder zie je de korte samenvattingen van de drie dagen:

Samenvatting Akrapovic Supertest

Samenvatting dag 1 - zaterdag 1 april:

Samenvatting dag 2 - zondag 2 april:

Beta-fabrieksrijder Brad Freeman bleek op zondagavond de grote winnaar van de eerste EnduroGP-ronde van het jaar te zijn. Op z'n Beta RR Racing 300 tweetaktmachine domineerde Freeman niet alleen in de E3-klasse, maar won hij ook het scratch-klassement. 

De top-3 in de EnduroGP-klasse na de openingsronde in San Remo. Vlnr Andrea Verona (ITA), Brad Freeman (GBR) en Steve Holcombe (GBR).

Langs Belgische zijde waren er de puike prestaties van Antoine Magain (Sherco), die vierde werd in de E3-eindstand. En Luikenaar Tim Louis (Sherco) die derde werd in de Open Tweetakt-klasse.

Alle uitslagen en tussenstanden vind je op de website van het WK Enduro: www.endurogp.com

 

Tekst: BJ

Foto's: Beta Motorcycles

Video's: YouTube.com/EnduroGP

Geschreven op 4 april 2023
© Motoren & Toerisme