Toervideo: Le Côte des Trois Epis

De Tour de France 2019 nadert met rasse schreden. Het wordt in ieder geval een Tour met een Belgisch tintje aangezien hij dit jaar in Brussel start. Op de Muur van Geraardsbergen  en de Bosberg na, in de eerste etappe,  zijn er in de drie Belgische etappes geen echte beklimmingen terug te vinden. Daarom beginnen we ons overzichtje van ‘Les Cols du Tour’ met de Côte des Trois Epis. Deze beklimming in de Alsace komen de renners in de vijfde etappe, van Saint-Die-des-Vosges naar Colmar, van de Tour tegen.

Net als de Col de la Croix Saint-Robert fungeert de Côte des Trois Epis als traject voor een ‘Course de Côte’ (klimkoers). De Course de Côte de Turckheim (voor auto’s)  – genaamd naar het nabijgelegen stadje – is de oudste van Frankrijk en wordt ieder jaar tijdens het tweede weekend van september betwist. De overige 362 dagen van het jaar kan je de Côte des Trois Epis bestormen als wielertoerist of als motorrijder.

Hieronder vind je een onboard-video van een enthousiaste Franse BMW S 1000 R-rijder die de Côte des Trois Epis bestijgt. 

 

Om het Tour-peloton op deze côte in actie te zien, is het nog wachten tot woensdag 10 juli.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto en video: YouTube.com/Max S1000R

Geschreven op 13 juni 2019
© Motoren & Toerisme