Sportnieuws: Siméon naar WK Endurance

Xavier Siméon kent zijn uitdagingen voor 2019. Naast de MotoE komt hij ook uit in het wereldkampioenschap endurance racen. De Zelos/Classic 21-rijder zal daar aantreden in de Superbike-categorie achter het stuur van een Yamaha van het Franse team Viltais.
 
Na zijn avontuur in de MotoGP keert Xavier Siméon in 2019 terug naar zijn internationale race-roots en zal dit seizoen uitkomen in het wereldkampioenschap endurance. De Zelos/Classic 21-rijder was in 2006 al Europees kampioen Superstock 600 en in 2009 wereldkampioen FIM Superstock 1000.

Hij rijdt met een Yamaha van het Franse team Viltais dat in 2017 al het wereldkampioenschap Superstock behaalde en dit jaar naar de Superbike-categorie overstapt. Het programma omvat zes races met naam en faam, waaronder de Bol d’Or, de 24 Uren van Le Mans en de 8 Uren van Suzuka.
 
Xavier Siméon, Zelos/Classic 21-coureur: “Het Yamaha Viltais-team is nog jong in het EWC, maar het heeft na het behalen van een titel in de Superstock-categorie een zeer ambitieus project voor de toekomst. Dat is ook de reden dat ik de uitdaging aangenomen heb bij een team dat naar een hoger niveau wil en waar ik al mijn ervaring die ik de laatste jaren opgedaan heb in Moto2 en MotoGP kan inbrengen. Ik heb een zeer gemotiveerd team dat ons het best mogelijke materiaal biedt. Ik ben heel blij tot de Yamaha-familie te behoren. Ik dank ook het hele Zelos-team, dat alles gedaan heeft om me in staat te stellen een volledig programma in sterke teams in de Endurance-racerij en in de World Cup MotoE te kunnen rijden.”

 

Bron: Zelos

Foto: Zelos

Geschreven op 21 januari 2019
© Motoren & Toerisme