Sportnieuws: GASGAS stapt in MotoGP

GASGAS stapt vanaf 2023 in de MotoGP en zal dat doen met Pol Espargaro als nummer 1. De Spanjaard is einde contract bij HRC en maakt de overstap naar het 'nieuwe' project. Het GASGAS Factory Team zal gerund worden door Tech3, dat nu al de satelliet-KTM's - met Remi Gardner en Miguel Oliveira als rijders - inzet. De machines zullen technisch identiek zijn aan de KTM RC16's en da's logisch want GASGAS maakt net als KTM (en Husqvarna, nvdr) deel uit van de Pierer Mobility-groep. 

 

 

Het van oorsprong Spaanse GASGAS is sinds 2021 ook vertegenwoordigd in het WK Wegrace. Vorig jaar debuteerde het merk immers in de Moto3-klasse. Sinds dit seizoen is daar ook nog de Moto2-klasse bijgekomen. De stap van GASGAS richting MotoGP toont de ambitie van de Pierer Mobility om met het merk ook wegmodellen te gaan produceren. Met de SM700 bracht GASGAS recent een eerste, straatgericht model op de markt. 

Voorlopig is het nog niet geweten wie Espargaro, die van 2017 tot en met 2020 voor het Red Bull KTM MotoGP-fabrieksteam reed, als teammaat krijgt. Zowel voormalig GP-winnaar Miguel Oliveira (POR) als Remi Gardner, de Moto2-kampioen van 2021 zouden een kans maken om bij Tech3 te kunnen blijven. 

 

Tekst: BJ

Foto's: GASGAS Media

Geschreven op 19 augustus 2022
© Motoren & Toerisme