Sport-foto van de week: Prachtweekend voor Xavier Siméon in Bol d'Or

Vorig jaar werd Xavier Siméon tijdens z'n eerste seizoen bij het Suzuki Endurance Racing Team al meteen wereldkampioen. En ook bij het Yoshimura SERT Motul herdoopte team voelt Siméon zich als een vis in het water. De Brusselaar won eerder dit seizoen al de 24 Heures du Mans Motos met het in Le Mans gebaseerde Suzuki-fabrieksteam en dit weekend was hij duidelijk de sterkste factor. Het droomweekend van Siméon begon al op vrijdag toen hij de pole-positie pakte voor het Yoshimura SERT Motul-team. Dat gebeurde met een tijd van 1:52.374, wat meteen ook goed was voor een nieuw (EWC-)ronderecord op het Circuit Paul Ricard. Zondag had hij de eer om de Suzuki GSX-R1000R met nummer 1 onder de zwart/wit geblokte vlag te laten rijden. 

Xavier Siméon heeft z'n endurance-talent zeker van geen vreemden. Vader Michel, voormalig zaakvoerder van het Suzuki-dealership Siméon Moto in Oudergem, was in de jaren '80 een topper in het Belgische wegracekampioenschap. Bovendien kwam ook Michel ooit voor het Suzuki Endurance Racing Team uit. Samen met landgenoten Michel Simul en Richard Hubin won vader Siméon in 1987 de 24 Heures de Liège op het circuit van Spa-Francorchamps. Als eerbetoon aan z'n vader had Xavier Siméon een zwart/wit foto van Michel op z'n helm laten spuiten (door de Belgische helmdesigner Scratchidesign).

Let op de foto's van vader Michel (in MJK-overall!) tijdens de 24 Heures de Liège van 1987, op het kinstuk van Xavier Siméons speciaal voor de Bol d'Or gespoten KYT.

Tekst: BJ

Foto's: Suzuki Racing/David Reygondeau

Video: YouTube.com/FIM EWC

Geschreven op 20 september 2021
© Motoren & Toerisme