Special Metal: Suzuki GSX-8S SERT

De motorsportfans onder onze lezers, en dan vooral zij die het FIM EWC (WK Endurance) volgen, zullen ongetwijfeld weten waarvoor SERT staat. In de Franse motorwereld heeft het Suzuki Endurance Racing Team inmiddels een legendarische status verworven. Sinds het begin van de jaren '80 was het team uit Le Mans immers goed voor maar liefst 20 wereldtitels in deze fascinerende discipline. Vorige zomer leek het er even op dat er een einde zou komen aan de 'never ending story' van SERT, toen Suzuki Japan z'n fabriekssteun (samen met de implicatie in de MotoGP) introk. Gelukkig voor het team, z'n vrijwilligers en de vele duizenden Franse fans lieten hoofdsponsor Motul en technische partner Yoshimura de armen niet zakken. Ook Suzuki Frankrijk bleef z'n duit in het zakje doen.

 

SERT-kit voor GSX-8S

Het Suzuki Endurance Racing Team associëren wij in de eerste plaats met de GSX-R 1000 RR. Dat model verdween echter ergens in de afgelopen jaren geruisloos uit het Europese gamma van Suzuki. In het gamma van de kleinste Japanse constructeur staan nu vooral de nakeds voor sportiviteit en dus viel de keuze voor een speciaal SERT-model op de dit jaar geïntroduceerde GSX-8S. Suzuki France ontwikkelde twee verschillende SERT-packs voor de GSX-8S. 

Het Style-pack omvat kleefbare graphics met daarop de sponsors van het SERT. Verder bestaat het pack uit een winddeflector met daarop het nummer '12' (het vaste racenummer van het SERT in het FIM EWC), een USB-poort, een onderspoiler en een zadelcover (voor de duozit). 

Het premium pack omvat naast de graphics kit, de onderspoiler, de zadelcover de winddeflector ook beschermingsplaatjes en een korte nummerplaathouder. Het tarief voor dit pack bedraagt € 1399. 

 

Belgische eigenaars van een Suzuki GSX-8S die hun trots met deze SERT-kit van extra 'bling' willen voorzien, vinden een lijst met Franse Suzuki-dealers op https://moto.suzuki.fr/

 

Tekst: BJ

Foto's: Suzuki France

Video: YouTube.com/Suzuki Moto France

Geschreven op 1 augustus 2023
© Motoren & Toerisme