Special Metal: Ducati Hypermotard 950 concept

Een originele versie van de Hypermotard 950 heeft de eerste plaats gewonnen in de categorie 'Concept Bikes: New Design and Prototypes by Manufacturers and Independents' op het prestigieuze Concorso d'Eleganza Villa d'Este in Cernobbio aan het Comomeer.

 

De concept bike, ontworpen door het Centro Stile Ducati, benadrukt nog meer het lichte en krachtige karakter van de Hypermotard 950 dankzij de extreme verhoudingen van het kuipwerk en de compacte, full led koplamp. De dubbele persoonlijkheid van deze motorfiets, die een racekarakter combineert met dat van een urban warrior, wordt benadrukt door technische details geïnspireerd door de MotoGP en een grafisch ontwerp met een hoge impact geïnspireerd door urban graffiti.
  
De keuze van de jury van de Villa d'Este werd bevestigd door het grote succes van het Ducati prototype op de sociale netwerken. Binnen slechts een paar uur tijd behaalde het prototype duizenden likes op de Instagram- en Facebookpagina's van het bedrijf.

 

"Ik ben blij met het succes van de concept bike die we hebben gepresenteerd voor de wedstrijd, die volgt op de Red Dot Awards die we onlangs hebben behaald met de Diavel 1260," aldus Andrea Ferraresi, directeur van het Centro Stile Ducati. "Stijlconcepten zijn ook nuttig voor de presentatie van nieuwe elementen, in dit geval met name het grafisch ontwerp, en voor de beoordeling van de reacties die ze inspireren. We zijn erg blij met het succes op de sociale netwerken. Gezien het belang en de aandacht die wij besteden aan stijl, een van de basiswaarden van ons bedrijf, maakt het ontvangen van prijzen bij dit soort gelegenheden ons altijd bijzonder trots."
  

 

Het Concorso d'Eleganza Villa d'Este, voor het eerst georganiseerd in 1929, werd gelanceerd om de schoonheid van historische auto's en motorfietsen te eren en is vandaag de dag de meest exclusieve internationale competitie vol traditie. De categorie 'Concept Cars en Prototypes' werd in 2002 geïntroduceerd, naast de categorieën die voorbehouden zijn aan voertuigen uit het verleden, om een blik te werpen op de toekomst van de auto- en motorsector.

 

Bron: persbericht Ducati MediaHouse

Foto’s: Ducati MediaHouse

Geschreven op 31 mei 2019
© Motoren & Toerisme