Special Metal: 2022 KTM 350 EXC-F Factory Edition

Ondanks het overduidelijke succes van KTM's allroads en straatmodellen, blijft KTM toch nog steeds een 'hard core' offroadmerk. Zeker wat enduromachines betreft zijn de Oostenrijkers de afgetekende nummer één op de mondiale markt. Naast de standaardmodellen en de ISDE-uitvoeringen voor 2022 komt KTM naar traditie ook met een Factory Edition van de 350 EXC-F.

Naast een graphics-set die afgeleid is van die van de Red Bull KTM-fabrieksmachines heeft de Factory Edition nog veel andere extra's waaronder extra bescherming voor de voorrem, het carter en de radiatoren. Maar het echte verschil wordt gemaakt door de 48 mm voorvork. Op de standaard- en ISDE-uitvoeringen is dat een WP  XPLOR, terwijl de Factory Edition het met een XACT van dezelfde veringspecialist doet. Deze laatste voorvork is luchtgeveerd.

Ook de afwerking van de Factory Edition mag er zijn. Om te beginnen heeft deze 350 EXC-F een oranje buizenframe - net als de echte fabrieksmachines, verdere eyecatchers zijn het blauwe factory-zadel, de CNC-gefreesde kroonplaten en de oranje oliedop. Om de 350 EXC-F helemaal op punt te zetten deden de KTM-ingenieurs een beroep op de Red Bull KTM-fabrieksrijder Josep Garcia. De Spanjaard is aan een héél sterk seizoen bezig en won vorige zaterdag nog het individuele klassement tijdens de International Six Days Enduro in Italië. In de video hieronder zie je Garcia aan het werk op de 350 EXC-F Factory Edition.

KTM 350 EXC-F FACTORY EDITION - BELANGRIJKSTE KENMERKEN 
// Door Red Bull KTM Factory Racing geïnspireerde graphics 
// WP XACT-luchtvork van 48 mm 
// Factory-wielen met geanodiseerde naven 
// CNC-gefreesde kroonplaten 
// Radiatorventilator  
// Radiatorbeschermingen 
// Carterbeschermplaat 
// Factory-zadel 
// Voorremschijfbeschermer 
// Solide achterremschijf 
// Mapping-selectieschakelaar 
// Supersprox Stealth-achtertandwiel 
// Oranje oliedop 
// Grijze ODI-handvatten 

 

De 2022  350 EXC-F Factory Edition staat vanaf deze maand bij de KTM-dealers en kost in België € 12.849

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Press

Video: YouTube.com/KTM

Geschreven op 10 september 2021
© Motoren & Toerisme