Nieuwigheden Harley Davidson 2019

Harley Davidson pakt groots uit voor 2019. 

 

We beginnen bij de volledig nieuwe FXDR 114. Deze agressieve power cruiser plaatst wendbaarheid centraal. Het royaal gebruik van composiet en aluminium beloont de assertieve rijder en zorgt ervoor dat deze FXDR de grootste hellingshoek heeft van alle Softail modellen. De motorfiets wordt aangedreven door de bekende Milwaukee-Eight 114 V-twin, 114 staat voor cubic inches, met andere woorden 1868cc. Dit is de grootste cilinderinhoud af-fabriek vanuit Harley Davidson leverbaar in standaard modellen. Het nieuwe blok produceert 155 Nm koppel bij 3500 tpm. De FXDR straalt dragster geïnspireerd design uit met zijn solozadel, ingekorte staartsectie en gegoten speed screen. Het is duidelijk dat Harley Davidson een motor heeft ontworpen met een karakter dat draait rond performance. 

De Amerikaanse motorfabrikant uit Milwaukee komt ook met drie nieuwe Custom Vehicle Operations (CVO) modellen voor 2019. Dit programma ontwerpt exclusieve motorfietsen met hoogwaardige materialen en daarbij horende afwerking. De CVO Limited focust zich op de rijder die alles wil, luxe performance, features en stijl. CVO Street Glide is de benchmark custom – bagger met hotrod performance en state of the art audiosysteem, aldus Harley. CVO Road Glide heeft de combinatie van beide, brute stijl in combinatie met langeafstand-comfort. Verder worden er nieuwe lakkleuren aangeboden. De Milwaukee-Eight 117 is exclusief voor CVO modellen en is te herkennen aan een Blaze Red band op de rocker boxes. Het blok produceert 166 Nm. koppel.

De 2019 Touring en Trike modellen worden een stap vooruitgeholpen op technologisch vlak met een gloednieuw infotainmentsysteem. Op vlak van handeling wordt een nieuw elektronisch remsysteem geïntroduceerd genaamd Reflex. De combinatie van ABS, Traction Control System, een slipperclutch en gecombineerde voor- en achterremmen moeten zorgen voor nog meer vertrouwen.

Harley Davidson FXDR 114
Geschreven op 5 september 2018
© Motoren & Toerisme