Nieuwe Yamaha R3

Dit jaar viert Yamaha de 20steverjaardag van de invloedrijke YZF-R1. De sportmotor luidde bij zijn geboorte een nieuw tijdperk voor het snelle segment in.  Twee decennia later is de familie gegroeid tot vijf broers, waarvan de laatste aanwinst een nieuw R3 is.  

Het hoogtoerige blok van 321cc biedt veel koppel enis makkelijk te beheersen dankzij de nieuwste verbrandingstechnologie, lichtgewicht zuigers van smeedaluminium en offset geplaatste DiASil-cilinders van aluminium. De styling van het windscherm en de kuip zijn tevens aangepast waardoor de topsnelheid is toegenomen met 8 km/u. 

"De sportmotor luidde bij zijn geboorte een nieuw tijdperk voor het snelle segment in"

De 2019 YZF-R3 is krijgt een geheel nieuwe 37-mm upside-down voorvork en volgens Ymaha biedt dat een optimale balans tussen comfort en sportprestaties. De brandstoftank behoudt zijn inhoud van 14 liter maar krijgt wel een frisser ontwerp. Het stuur is 22 mm lager geplaatst waardoor de bestuurder de motor beter zou moeten aanvoelen. Het LCD instumentenpaneel is ook compleet vernieuwd en zou alles overzichtelijke weergeven. De op YZF-R1 ge├»nspireerde dubbele ledkoplamp en positielampen moeten een volwassen uitstraling meegeven. 

De YZF-R3 is beschikbaar vanaf begin volgend jaar en is te verkrijgen in Yamaha Bue en Power Black. 

Geschreven op 19 oktober 2018
© Motoren & Toerisme