Nieuwe straatmodellen van Husqvarna slaan aan!

De editie 2018 van het Brusselse Motorsalon was een bijzondere voor Husqvarna. Niet alleen stond het Zweeds-Oostenrijkse merk er nu voor de vijfde maal (sinds 2014) in z'n huidige incarnatie, maar voor het eerst ook met straatmotoren. De  twee Vitpilens (401 en 701) én de Svartpilen 401waren dan ook de blikvangers van de Husqvarna-stand in paleis 9.  Husqvarna Belgiums marketingcoördinator Céline Grimonster was zeer te spreken over de belangstelling voor 'haar merk'. "Tijdens de opbouw hebben we dozen en dozen folders van onze straatmodellen aangevoerd en die zullen we niet meer terug hoeven mee te nemen" zei Grimonster tijdens de mini-nocturne op zaterdagavond.

Naast veel geïnteresseerden en folderverzamelaars was er ook concrete belangstelling voor de 'Pilens'. "We hebben inderdaad al een aantal bestelbonnen binnen voor de straatmodellen. De Vitpilen 701 spant daarbij de kroon, voor de Vitpilen 401 en de Svartpilen 401. Dat laatste model kan vooral op de belangstelling van creatieve mensen,  waaronder enkele architecten, rekenen", zei Grimonster. "Het eigenzinnige design is wat deze klanten over de streep trekt!"

Tegelijkertijd werkt men bij Husqvarna Motorcyles Belgium hard aan de uitbreiding van het dealernetwerk. Omdat Husqvarna met z'n straatmodellen op een hip en stedelijk publiek mikt, zijn nieuwe dealers in de grote agglomeraties wenselijk. Daarom ook dat de Svartpilen 401 en Vitpilen 401 vanaf volgende maand bij de Antwerpse KTM-dealer Racing Center in Deurne zullen staan. MetR4 Moto's uit Oostakker had Husqvarna reeds een dealer aan de rand van Gent.  Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is er echter nog geen Husqvarna-dealer. "We werken er momenteel erg hard aan om ook in het Brusselse een Husqvarna-dealer aan te trekken. Aanwezig zijn in Brussel is gewoonweg een must voor deze modellen. Ik heb er goede hoop op dat we binnenkort een nieuwe Brusselse Husqvarna-dealer kunnen aankondigen" besloot een tevreden Céline Grimonster.

Geschreven op 24 januari 2018
© Motoren & Toerisme