New Metal: Vanderhall Venice

Op onze tocht door de Heyselpaleizen ontdekten we vrijdag de stand van de Hasseltse firma Lenoir. In de patio – gelegen tussen de motorpaleizen 8 en 9 – stelt Lenoir dezer dagen de Vanderhalls voor. Meteen een Europese première.

 

Het Amerikaanse Vanderhall Motor Works is in deze contreien vooralsnog onbekend maar daar kan de komende tijd weleens verandering inkomen. De constructeur uit Provo, in de staat Utah, bouwt exclusieve driewielers. Driewielers die voorzien zijn van een tweewielige voortrein die ook de tractie verzorgt. Anders dan bij andere constructeurs van driewielers het geval is maakt Vanderhall Motor Works gebruik van automotoren. In dit geval de 1.4 liter turbomotor uit een Chevrolet Sonic. Die krachtbron is goed voor een piekvermogen van 180 pk aan 4.950 opm, terwijl het maximale koppel 185 Nm aan 2.450 opm bedraagt. Gecombineerd met het lage gewicht (649 kg, droog) van de Venice – die evenwel een tweezitter is – levert dat straffe prestaties op. Zo accelereert de Vanderhall Venice van 0 tot 100 km/u in 4,5 sec. en bedraagt de topsnelheid 220 km/u.

Het interieur van de Vanderhall Venice oogt tegelijkertijd vintage én luxueus.

Het chassis van de Vanderhall Venice is een aluminium monocoque, terwijl de carrosseriedelen uit composietmateriaal vervaardigd zijn. Het Chevy motorblok is gekoppeld aan een automatische zesbak met sportmodus. Die driewieler is verder voorzien van Brembo vierzuigerremklauwen, tractiecontrole en ABS en rolbeugels. De Venice is een tweezitter met een luxueus interieur uit leder en heeft naast zetelverwarming ook een warme luchtkachel. Een geluidssysteem met 2 x 400 W speakers moet voor entertainment zorgen.

De Vanderhall Venice komt in vier kleurstellingen: zwart metallic, rood metallic, grijs metallic en parelmoer wit. De basisprijs voor deze funmachine bedraagt € 45.995. Naast de Venice biedt Vanderhall ook de minimalistische  Speedster eenzitter aan.

 

De Vanderhall Venice is een echte funmachine.

De Vanderhalls vormen een leuk maar prijzig alternatief voor wie om fysische redenen niet meer met een motorfiets kan rijden. Je kan ze nog tot en met zondag bewonderen in de Patio van de Brussels Motor Show. Meer info op: www.lenoir.be

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Vanderhall Motor Works

 

Geschreven op 22 januari 2019
© Motoren & Toerisme