New Metal: Ducati Hypermotard 950 RVE

Ducati breidt z’n Hypermotard-familie uit met de RVE. De RVE zal plaats nemen tussen de Hypermotard 950-basisversie en de premium SP-versie. In vergelijking met de basisversie krijgt de RVE er de EVO-versie van Ducati’s eigen quickshift-systeem (DQS) bij. 

Maar het is vooral het uiterlijk van de RVE-versie dat in het oog springt. Ducati noemt de kleurstelling ‘Graffiti’. Deze kleurstelling is gebaseerd op die van het Hypermotard 950 conceptmodel dat Ducati vorig jaar tijdens het Concorso d’Eleganza, in de tuin van de wereldberoemdeVilla d’Este, toonde. Voor de afwerking ervan dienden speciale vakmensen te worden ingezet. Door het gebruik van extra dunne stickers, krijge de graphics van de Hypermotard 950 RVE een airbrush-effect.

 

De Hypermotard 950 RVE wordt aangedreven door het tweecilinder 937 cc Testastretta 11° motorblok, die met zijn 114 pk bij 9.000 tpm en 9,8 kgm koppel, waarvan al meer dan 80% beschikbaar is bij 3.000 tpm, de perfecte motor is om maximaal plezier te bieden, zowel tijdens het sportieve rijden op het circuit of op wegen vol bochten als tijdens het dagelijks rijden in de stad.

De nieuwe Hypermotard 950 RVE staat vanaf volgende maand bij de Ducati-dealers.

 

Tekst: BJ

Foto’s: Ducati Media House

Geschreven op 15 juni 2020
© Motoren & Toerisme