MY24: Ducati Monster(+) nu ook in Iceberg White

De Ducati Monster, het succesmodel van de Bolognese constructeur, viert dit jaar z'n 30e verjaardag. Het silhouette van de Monster, dat ooit uit de tekenpen van de geniale Argentijnse designer Miguel Angel Galluzzi vloeide staat ook nog na drie decennia overeind als een huis.

Reportage: 30 jaar Ducati Monster

Hoe Miguel Angel Galluzzi Ducati's legendarische naked creëerde. 

Maar stilstaan is achteruitgaan en dus blijft Ducati de Monster voortdurend vernieuwen. Daarom introduceert het met Iceberg White een nieuwe kleurstelling voor modeljaar 2024. Ducati introduceert de nieuwe kleurstelling zowel op de basisversie als op de Monster+. Deze laatste versie onderscheidt zich van de 'gewone' Monster door z'n vliegenruitje en de cover over het duozitje.

Ducati stelt dat de nieuwe kleurstelling de essentiële en pure lijnen van de Monster versterkt door de combinatie van het koudwitte Iceberg White en Ducati Red. Die oerkleur uit Bologna werd namelijk gekozen voor het zadel. Het samenspel van beide kleuren geeft volgens Ducati een geraffineerde en eigentijdse look aan de Monster. De sportieve kers - of in dit geval kersje - op de taart zit 'm in de rode tags op de wielen.

Naast de nieuwe Iceberg White kleurstelling blijven de Monster en Monster+ leverbaar in Ducati Red en Aviator Grey. De eerste Iceberg White Monsters worden volgende maand in de officiële Ducati-dealerships verwacht.

 

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House

Geschreven op 23 mei 2023
© Motoren & Toerisme