MY23: Suzuki 125cc scooters

Suzuki pakt in Keulen met niet één, niet twee maar met drie nieuwe 125 cc scooters uit. De Avenis 125, de Address 125 en de Burgman Street 125EX. Die versterking is welgekomen voor Suzuki-importeurs in Europa. In België is de Burgman 400 momenteel de enige scooter in het Suzuki-gamma.

Avenis 125

De Avenis 125 is een sportieve scooter die in India reeds vanaf begin dit jaar op de markt kwam. De vloeiend, dynamisch vormgegeven scooter beschikt over LED-koplampen, dubbele LED-remlichten achteraan, een remslot op het achterwiel en een volledig LCD-dashboard. Suzuki stelt dat het lichte chassis en het Suzuki Eco Performance (SEP) viertakt blokje samen voor een beweeglijkheid en handelbaarheid zorgen. Het sportieve zadel uit twee kleuren kreeg een rode stiknaad en bied tegelijkertijd een goede grip. Verder is er een anti-diefstalsleutel-systeem, een USB-oplaadpoort en een opbergvak van 21,5 liter aan boord.

 

Address 125

Ook de Address 125 is al een tijdje een bekende op de Indiase markt. De Address is er sinds z’n introductie in 2019 uitgegroeid tot het bestverkochte scootermodel in India. De vormgeving is eerder klassiek en stadsgericht. De verlichting bestaat rondom uit LED-elementen. De scooter heeft een relaxte rijhouding en dat is mede te danken de  platte en grote treeplanken en het brede comfortabele zadel. Onder dat zadel vind je overigens een bergruimte, verder is er ook links vooraan nog een opbergvak en een USB-oplaadpoort.

Burgman Street 125EX

De Burgman Street 125EX is volgens Suzuki een compacte premium-scooter. Suzuki mikt met de kleine Burgman op rijders die een goed uitgeruste scooter voor alledaags gebruik zoeken. Het grote verschil zit ‘m vooral in het motorblokje van deze 125. Dat is namelijk de SEP-a (Suzuki Eco Performance Alpha). Dat blok is namelijk voorzien van een automatisch stop-startsysteem (EASS), dat de motor afzet wanneer je stop. Tegelijkertijd heeft het 125cc blok een geruisloos startsysteem waardoor de motor zonder lawaai gestart wordt. Verder heeft deze Burgman 125EX een LCD-dashboard, ruime treeplanken waardoor je de voeten en benen kan strekken tijdens het rijden.

Deze drie nieuwe 125cc scooters worden vanaf het voorjaar van 2023 in de Suzuki-showrooms verwacht.

 

Foto's: Suzuki Global Media

Tekst: BJ

Geschreven op 6 oktober 2022
© Motoren & Toerisme