MY23: Nieuwe kleuren voor Honda CB1000R, CMX500 Rebel en Monkey

Honda loopt zich alvast warm voor het nakende ‘salonseizoen’ dat volgende week van start gaat met INTERMOT in Keulen. Nadat het eerder deze maand al nieuwe kleuren aankondigde voor ondermeer de NC750X en de NT1100 zijn er nu drie andere modellen aan de beurt.

CB1000R

 

Honda brengt de Black Edition van de CB1000R voortaan blauwgekleurd op de markt, Mat Jeans Blue Metallic om precies te zijn. Die nieuwe kleurstelling komt naast de reeds bestaande Black Edition te staan.

Beide Black Editions onderscheiden zich van het basismodel door de zilveren schijn op hun tanks.Verder kenmerken de Black Editions zich dankzij aluminium details op de wielen, swingarmplaten, motorcovers en de stuurklemmen.

Ook de standaard uitvoering van de CB1000R krijgt er voor modeljaar 2023 een nieuwe kleur bij: Bordeaux Red Metallic.

 

CMX500 Rebel (S)

De S-versie is technisch volledig gelijk aan de CMX500 Rebel basisversie maar maakt het verschil met een koplamphuis, volledig zwarte vorkcovers en – buizen. Voor 2023 komt de S-uitvoering ook in een nieuwe kleur: Titanium Metallic.

De basisuitvoering van de Rebel krijgt er voor volgend motorseizoen maar liefst drie nieuwe kleuren bij:

Mat Gunpowder Black Metallic

 

Pearl Smoky Gray

Candy Diesel Red

 

Monkey

 

De huidige Monkey is een relatief jonge verschijning op de Europese wegen. Voor modeljaar 2023 krijgt de legendarische minibike er drie kleurstellingen bij:

Pearl Shining Black

 

Banana Yellow

Pearl Nebula Red

 

Zowel de voorvork, de swingarm als de achterbrug van deze versies zijn in bijpassende kleuren uitgevoerd. Daarnaast zijn de zadelovertrek in Schotse ruit en de details op de tank een knipoog naar de Monkeys uit de jaren ’60.

Tekst: BJ

Foto's: Hondanews.eu

 

 

Geschreven op 27 september 2022
© Motoren & Toerisme