MY22: Kawasaki Versys 1000 S en SE

Kawasaki's reislustige hoogpoter, de Versys 1000, krijgt voor het modeljaar 2022 nieuwe kleuren. Daarnaast zullen zowel het basismodel (S), als de premium-versie (SE) van de Versys 1000 in verschillende uitrustingsniveau's leverbaar zijn.

Technisch blijft zowel de Versys 1000 S als de SE-versie identiek aan het 2021-model. Toch nog even aanstippen dat het basismodel van de Versys 1000 (de S-versie dus) al rijkelijk uitgerust is met zaken zoals een tweewegs quickshifter, handvatverwarming, een cruisecontrol-systeem en een bochtenmanagement-systeem. Op de SE-versie komt daar nog eens Showa's semi-actieve elektronische Skyhook-vering bovenop.

De traditionele groene kleurstelling met donkere accenten kenden we al van modeljaar 2021. Die kleurencombinatie - Emerald Blazed Green/Metallic Diablo Black/Metallic Spark Black - blijft dan ook in de catalogus voor 2022.

Daarnaast lanceert Kawasaki voor 2022, zowel voor beide versies de nieuwe kleurstelling Metallic Graphite Gray/Metallic Diablo Black/Metallic Flat Spark Black:

Op beide versies biedt Kawasaki ook nog toer-pakketten aan en dat op drie verschillende niveau's.

Zo bestaat het standaard Tourer-pakket uit twee zijkoffers met een gezamenlijk inhoud van 56 liter (28 liter elk) en een tankpad om het spuitwerk van je tank tegen beschadigingen te beschermen. 

Kawasaki Versys 1000 SE in Tourer-trim.

Het Tourer +-pakket omvat naast de zijkoffers en de tankpad ook nog LED-mistlampen.

Kawasaki Versys 1000 S Tourer+

Het meest volledige pakket is het Grand Tourer-pakket. Dat pakket omvat naast de zijkoffers, mistlampen en tankpad ook nog een topkoffer (met een volume van 47 liter), framebeugels (valbescherming) en een houder voor een GPS-systeem.

De 2022-versies van de Kawasaki Versys 1000 S en SE worden vanaf januari bij de dealers verwacht.

 

Tekst: BJ

Foto's: Kawasaki

Geschreven op 1 oktober 2021
© Motoren & Toerisme