MY21 KTM update 690 singles

KTM update de 690 Enduro R en 690 SMC R twee jaar nu hun lancering. Ze voldoen vanaf modeljaar 2021 aan Euro5, krijgen een nieuw dashboard en verbeterde rijmodi.

De EU heeft dan wel onder invloed van corona de invoering van Euro5 verplichtingen wat uitgesteld om de fabrikanten wat extra ademruimte te bieden, maar de lancering van Euro 5 modellen gaat onverminderd voort. Net als andere merken gebruikt KTM dat moment om ook wat andere, kleinere aanpassingen door te voeren voor hun familie potente monocilinders voor de straat en in het grind.

De 690 familie doet zoals voorheen beroep op de gekende LC 4 met 74 pk en 73,5 Nm koppel. Dat blok kreeg in het licht van Euro5 een nieuwe katalysator en voldoet daardoor nu aan de normen. Je kan het de motorfietsen ook nog steeds in A2-afstelling krijgen.

De vernieuwing schuilt in het herwerkte dashboard met ABS-knop waarmee je het remhulpsysteem met een simpele druk kan aan- of uitschakelen. Daarnaast is er op het stuur nu ook een schakelaar om snel tussen Street en Offroad modus te schakelen. In die laatst wordt het ABS achteraan uitgeschakeld. Inwendig werd ook de regelunit van het ABS verfijnd om de remkracht nog beter te doseren. Door die update heb je ook geen aparte ‘dongle’ meer nodig om alles te regelen. Om de update ook visueel te vertalen werden nieuwe decalls en kleurstellingen ontworpen.

KTM 690 Enduro R
Motor: vloeistofgekoelde eencilinder viertakt
CI: 690 cc
Drooggewicht: 146kg
Vanaf: € 10.999,00
Geschreven op 10 november 2020
© Motoren & Toerisme