MY21: Indian toermodellen

Indian geeft z’n toermodellen een make-over voor 2021. De verschillende subgamma’s krijgen nieuwe kleuren en accessoires. Hieronder volgt een overzicht.

Vintage en Springfield

Er komt een Dark Horse-versie van de Vintage. De machine krijgt een volledig ‘blacked-out’ styling en zwarte zadeltassen uit zacht leder.

Indian Vintage Dark Horse (Thunder Black Smoke)

De standaard Vintage zal voortaan alleen in Crimson Metallic geleverd worden.

Voor modeljaar 2021 krijgt de Springfield twee nieuwe two-tone kleurstellingen, maar hij blijft tegelijkertijd ook in Dark Horse-trim leverbaar.

Chieftain

De Chieftain is voor 2021 leverbaar in twee verschillende basisversies: Dark Horse en Limited. Beide modellen worden via het Ride Command-systeem uitgerust met Apple Car Play. Optioneel kan je ook voor de Pathfinder S LED-rijlichten kiezen op de Chieftains.

De Chieftain Dark Horse komt in Thunder Black Smoke, Ruby Smoke en Titanium Smoke.

 

Thunder Black Pearl is de enige kleur waarin de Chieftain Limited geleverd wordt. 

Challenger

Ook de in 2020 geïntroduceerde Challenger – aangedreven door de 1768 cc watergekoelde PowerPlus motor - komt in twee versies: Dark Horse en Limited.

Beide versies krijgen verschillende kleurstellingen (zie hieronder) maar beiden zijn standaard uitgerust met het Apple CarPlay en hebben LED-verlichting. Bijkomend kan je ook nog voor de Pathfinder S LED-rijlichten opteren. Een andere, nieuwe optie is een versterkte speaker kit voor het Audio Plus-systeem. Hierdoor zou de output van het systeem met 50% toenemen.

Challenger Dark Horse

Challenger Limited

 

Roadmaster

Ondanks de komst van de Challenger blijft de Roadmaster ook in 2021 Indian Motorcycle’s onbetwiste vlaggenschip. De Roadmaster komt in drie versies. Een basisversie met daarnaast ook een Dark Horse- en Limited-versie. Aangedreven door de 1890 cc zware Thunderstroke 116 heeft de Roadmaster een maximaal koppel van 168 Nm (aan 2.800 opm). De laatste twee versies zijn standaard uitgerust met het ClimaControl-systeem waarmee het zadel zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Behoort ook hier Apple CarPlay tot de basisuitrusting en staan de Pathfinder S LED-rijlichten op de optielijst.

Roadmaster

Roadmaster Dark Horse

Thunder Black Smoke

Roadmaster Limited

Tekst: BJ

Foto’s: Indian Motorcycle

 

Geschreven op 16 september 2020
© Motoren & Toerisme