MY20: Indian Challenger

Gisteren kon je al de eerste foto’s van de nieuwe Indian Challenger op Motoren-Toerisme.be bekijken. Vandaag volgde dan eindelijk het officiële persbericht. 

Tweemaal Indian Challenger, links de Dark Horse-variant, rechts de Limited.

De specificaties van het nieuwe 1769cc metende PowerPlus 60° V-twin  motorblok kenden we al. Met een vermogen van 122 pk en een koppel van 178 Nm. De nieuwe aandrijflijn wordt gecomplementeerd door een zesversnellingsbak met echte overdrive, een koppeling met ondersteuning voor lichter koppelen en hydraulische klepstoters en kettingspanners op de distributieketting, zodat de PowerPlus weinig onderhoud vraagt en probleemloos werkt. De bovenliggende nokkenassen van de PowerPlus en de vier kleppen per cilinder leveren een ongekende power. De gasrespons is naar wens in te stellen volgende drie voorgeprogrammeerde rijinstellingen: Rain, Standard en Sport – wat resulteert in één motorfiets met drie verschillende gezichten. Ook de tractiecontrole past zich aan de gekozen instelling aan.

De Challenger beschikt over alle premium touring-voorzieningen die rijders kunnen verwachten van Indian Motorcycle, zoals elektronische cruise control, volledige LED-verlichting, een lange-afstandszadel, ABS, de mogelijkheid om met de sleutel op zak te starten en waterdichte zadeltassen met meer dan 68 liter aan bergruimte. De moderne en scherp gestylede kuip omhult deels de omgekeerde wielophanging. In combinatie met het lichtgewicht gegoten aluminium frame en hydraulisch instelbare FOX® achterschokdemper, geeft moet dit voor goede  rijeigenschappen en rotsvaste stabiliteit zorgen.

Challenger Dark Horse

Dankzij radiaal gemonteerde Brembo® remmen  remt de Indian Challenger net zo krachtig als dat-ie van zijn plek komt dankzij de nieuwe Metzeler® Cruisetec® performance touring-banden. De aan het frame gemonteerde kuip van de Challenger beschikt over een instelbaar windscherm en instelbare ventilatieopeningen en biedt optimale bescherming tegen alle weersinvloeden. De LED dagrijverlichting, centraal geplaatste koplamp en nieuw vormgegeven Indian-embleem op het voorspatbord geven de Indian Challenger een heel eigen profiel, overdag en ‘s nachts.

De 2020 Indian Challenger Dark Horse is beschikbaar in de kleuren Thunder Black Smoke, Sandstone Smoke en White Smoke. De Indian Challenger Limited is beschikbaar in Thunder Black Pearl, Deepwater Metallic en Ruby Metallic. Op prijzen en leverdata is het voorlopig nog even wachten.

 

Tekst: Bart Jacobs

Bron: persbericht Indian Motorcycle

Foto's: Indian Motorcycle

Geschreven op 29 oktober 2019
© Motoren & Toerisme