Motorsport LIVE: Weekend van 2-3 maart 2019

Nadat vorig weekend het WK Superbike als eerste aan een nieuw seizoen begon, is het nu de beurt aan het WK Motorcross, zeg maar de MXGP-cyclus, om van start te gaan. Zij beginnen er dit weekend in Neuquen, de hoofdstad van de gelijknamige Argentijnse provincie. Voor de rijders en teams betekent dit een erg verre trek naar Patagonië. Maar wel één die beloond wordt met wat wellicht het mooiste circuit uit de hele WK-cyclus is.

In de MXGP-klasse begint het WK enigszins onthoofd, door de afwezigheid van regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings. Herlings brak tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen z’n rechtervoet en zit voorlopig nog in het gips. Dat maakt dat alle ogen gericht zijn op Antonio Cairoli, al zal de Italiaanse superster in Argentinië wel rekening moeten houden met uitdagers als Tim Gajser (wereldkampioen MXGP 2016),  Romain Febvre (wereldkampioen MXGP 2015) en Clément Desalle. De Waalse Monster Energy Kawasaki-fabrieksrijder wordt ook dit jaar door landgenoot Julien Lieber bijgestaan. De enige andere Belg die in Neuquen aan de start komt is Jeremy Van Horebeek (Motoblouz Honda).

Regerend wereldkampioen MX2 Jorge Prado, begint aan het seizoen als favoriet. Zijn uitdagers zijn Calvin Vlaanderen (HRC Honda), Thoms Kjaër Olsen (Rockstar Energy Husqvarna) en Ben Watson (Monster Energy KEMEA Yamaha). Van Belgische kant mogen we af en toe uitschieters verwachten van Jago Geerts (Monster Energy Kemea Yamaha) en Brent Van Doninck (Assomotor Honda).

De openingsronde van het WK MXGP is komend weekend zowel op Eurosport2 als op Play Time, het gratis kanaal van Telenet, te volgen. Wie alles LIVE wil volgen raden we een jaarabonnement op MXGP TV. Zo kan je van alle 19 GP’s, zowel de kwalificatieraces op zaterdag als de eigenlijke GP-manches op zondag LIVE volgen. Bovendien kan je tijdens de Europese GP’s er ook de wedstrijden om het EMX125, EMX250 en EMX 2-takt mee volgen én het WK voor vrouwen WMX. Een jaarabonnement kost € 130 en omvat naast de 19 GP’s ook de coverage van de  Motocross of Nations. Meer info op: www.mxgp-tv.com.

 

Motorsport LIVE: 2-3 maart

MXGP – GP van Argentinië

Zondag 3 maart

17u00-18u00              MXGP manche 1 – LIVE op Eurosport2 en Play Time

18u00-18u45              MX2 manche 1 – in uitgesteld relais op Eurosport2

20u00-21u00              MXGP manche 2 – LIVE op Play Time

22u00-22u45              MX2 manche 1 – in uitgesteld relais op Eurosport2

22u45-23u30              MXGP manche 2 – in uitgesteld relais op Eurosport2

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto: KTM Images/Ray Archer

Geschreven op 28 februari 2019
© Motoren & Toerisme