Motorsport LIVE: Weekend van 12-13 november

Ook midden November zit het motorsportseizoen 2022 er nog niet helemaal op. Op de kalender van het WK Superbike staan immers nog twee afspraken. Dit weekend trekt het WK naar Indonesië. Is de titelstrijd zowel in het WK Supersport als in het WK Supersport alsnog onbeslist dan is de kans groot dat we de nieuwe wereldkampioenen na dit weekend toch kennen.

WK Superbike – Indonesië

Het WK Superbike leverde dit jaar vaak héél spannende races op. Hier leidt Toprak Razgatlioglu voor Alvaro Bautista en Jonathan Rea.

Voor het tweede opeenvolgende seizoen trekt de Superbike-cyclus naar Indonesië. De situatie die we daar voorgeschoteld krijgen, vertoont veel gelijkenissen met de MotoGP-ontknoping van vorig weekend.

Alvaro Bautista trekt met een royale voorsprong naar de laatste twee ronden van het WK Superbike. Foto: Ducati Media House

Een Ducati-rijder leidt ook in het WK Superbike met een grote voorsprong op een Yamaha-rijder. In dit geval hebben we het respectievelijk over Alvaro Bautista en Toprak Razagtlioglu en bedraagt het verschil 82 punten.

Razgatlioglu heeft nog steeds een waterkansje op de verlenging van z'n titel. Foto: Yamaha Racing

Pakt Bautista komend weekend in Indonesië de titel, dan wordt het Ducati’s eerste sinds 2011 (toen met Carlos Checa). En da’s opvallend voor een race-klasse waarin het merk uit Bologna toch naam en faam verwierf.

 

Zwitser Dominique Aegerter won dit seizoen maar liefst 15 races in het WK Supersport. Foto: Yamaha Racing

Ook in het WK Supersport is de strijd nog niet helemaal gestreden. Maar Zwitser Dominique Aegerter (Yamaha) voert er wel het klassement aan met een comfortabele voorsprong van 82 punten op z’n Italiaanse merkgenoot Lorenzo Baldassari. Aangezien er in het WK Supersport maar twee (ipv drie in het WK Superbike) races per weekend plaats vinden, is de kans groot dat de eerste race op zaterdag reeds uitsluitel zal brengen.

De belangrijkste momenten van het Indonesisch weekend zijn LIVE op Eurosport2 te volgen. Vreemd genoeg geldt dat echter niet voor de sprintrace van het WK Superbike, die in het holst van de nacht  (3u30 onze tijd) verreden wordt en eigenlijk geen andere LIVE sport als concurrentie heeft. Maar toch vinden ze het bij Eurosport meer opportuun om net dan een heruitzending van het baanwielrennen in Mallorca te plannen…

Motorsport LIVE: 12-13 november

WK Supersport – Indonesië

Zaterdag 12 november

04:55-06:00                WK Supersport race 1 – LIVE op Eurosport2

06:00-07:30                WK Superbike race 1 – LIVE op Eurosport2

 

20:30-21:15                WK Supersport race 1 – herhaling op Eurosport2

21:15-22:00                WK Superbike race 1 – herhaling op Eurosport2

Zondag 13 november

04:45-06:00                WK Supersport race 2 – LIVE op Eurosport2

06:20-07:30                WK Superbike race 2 – LIVE op Eurosport2

 

14:15-15:15                WK Superbike race 2 – herhaling op Eurosport2

15:15-16:10                WK Supersport race 2 – herhaling op Eurosport2

 

Tekst: BJ

Foto’s: Ducati Media House, Yamaha Racing

Geschreven op 9 november 2022
© Motoren & Toerisme