Korte Inhoud M&T 5-2019

De septembereditie van Motoren&Toerisme is een extra luxenummer dat een beetje buiten de lijntjes kleurt. Gedurende meer dan twee jaar brachten we de verhalen van Tom en Karo, die er samen met twee Husky’s op uit trokken om de wereld te veroveren. Hun doel was om in vijf jaar de wereld rond te reizen. Praktische redenen verhinderden dat ze de cirkel helemaal rond konden maken, maar ze hielden ons toch lange tijd in de ban met hun doorleefde verhalen en prachtige foto’s. Om dat te vieren bundelen we nu al hun verhalen in een luxueus uitgegeven extra editie. We gaan mee op stap vanaf Marokko, en volgen hun tocht langsheen de westkust van Afrika. Alle cliché’s komen daarbij aan bod, maar door hun originele kijk op de wereld en vastberaden reisdrang wordt het een unieke ervaring.

De onvergetelijke ervaringen volgen elkaar in sneltempo op, zoals de zandstromen doorheen Mauritanië of het zweterige nachtleven in de hoofdstad van Senegal tijdens nieuwjaarsnacht. Maar ook mindere ervaringen komen aan bod zoals de kennismaking met Malaria en de onvermijdelijke valpartij. 

Een onderneming als deze is een leerschool en elke dag worden ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen die soms een creatieve aanpak vereisen. Denk maar aan het vinden van een slaapplek of voldoende eten om nog te zwijgen over de onvoorspelbare autoriteiten. 

Het is een relatietest in zijn meest verregaande vorm, maanden zij aan zij leven in de meest extreme omstandigheden is enkel mogelijk als je elkaar door en door kent.

Van Zuid-Afrika gaat het naar Zuid-Amerika voor een duik in een heel andere cultuur, met contrasterende geuren, kleuren en smaken. Gestaag kronkelen ze terug naar het noorden om in Alaska een ijskoud keerpunt te bereiken. Afsluitend doorkruisen ze de VS naar New York. 

Naast het avontuur op de motor en de adembenemende landschappen in zijn grootsheid, is de lokale bevolking meestal een aangename verrassing die de ervaring immens verrijkt. 

Natuurlijk is dit een motormagazine en wordt het oordeel van de Husky’s doorheen het verhaal geweven. Beschouw het daarom als de meest extreme en accurate langeduurtest. 

De plannen worden gesmeed om de trip in de toekomst toch rond te maken. In tachtig dagen zal dat niet meer lukken, maar hoe langer zij in de toekomst nog onderweg zullen zijn, hoe meer verhalen dat voor ons oplevert om van te genieten.  

Geschreven op 26 september 2019
© Motoren & Toerisme