Industrienieuws: BMW Motorrad gaat strategisch partnership met Marshall aan

Dat veel motorrijders ook muziekliefhebbers zijn is ze bij BMW Motorrad niet ontgaan. De Duitse constructeur kondigt nu een strategische samenwerking met Marshall Amplification aan. De Britse fabrikant maakt al zestig jaar gitaarversterkers en sinds 2012 zijn daar ook luidsprekers en hoofdtelefoons bijgekomen. BMW Motorrad zal dus voortaan de audio-installatie op z'n (toer)modellen met Marshall luidsprekers uitrusten. 

"De legendarische 'spirit' van Marshall en de ontwikkelingskracht van BMW Motorrad zal in de toekomst gereflecteerd worden in nieuwe innovatieve producten voor motorfietsen en muziek, en dan vooral in het BMW Motorrad Heritage-segment", aldus nog het persbericht.

Op de enige foto die bij het persbericht bijgesloten zat, is duidelijk de massieve tank van een R18 te zien. Dat BMW Motorrad met deze motorfiets op een publiek van meerwaardezoekers mikt is duidelijk. Tot nog toe was er op de R18, en zelfs niet op de meer toergerichte Classic-variant ervan, geen audio-installatie leverbaar. Maar als BMW Motorrad, en dan vooral op de Noord-Amerikaanse markten, gevestigde waarden als Harley-Davidson en Indian wil uitdagen in het klassieke toer-segment is zo'n audio-installatie onontbeerlijk. 

BMW Motorrad kondigt nog voor eind deze maand de eerste gezamenlijk met Marshall ontwikkelde producten aan.

 

Tekst: BJ

Foto's: BMW Group press

Geschreven op 20 juli 2021
© Motoren & Toerisme