Het shoppinglijstje: 5 producten voor de allroadrijder

Nagenoeg elk gevestigd motormerk heeft vandaag minstens één allroadmodel in z’n line-up zitten. Ook de verkoop van deze veelzijdige motorfietsen lijkt jaar na jaar in de lift te zitten. En dus is er een grote schare van allroadrijders. Die willen zich natuurlijk onderscheiden van de doordeweekse ‘straat-motard’ en dat kan ook én vooral door een ruige uitrusting met offroad-kantje. In dit shoppinglijstje hebben wij vier kledingstukken voor de allroad-rijder gestopt én één technisch accessoire voor de motorfiets.

 

1. Shot racegear Race 8 crosslaazen (€ 299,99)

 

Wie over allroad-ervaring beschikt en dus bij tijd en stond eens het verharde voor het onverharde inruilt weet dat crosslaarzen dan quasi onmisbaar zijn. Deze Race 8 crosslaarzen van het Franse merk Shot Racegear zijn een stuk steviger en bieden meer bescherming dan zogenaamde ‘adventure boots’. De enkels krijgen in deze Race 8’s extra bescherming dankzij de ingebouwde D30 protectoren. De Shot Race 8 crosslaarzen zijn verkrijgbaar in de maten 39 tot 48.

Meer info en een dealerlijst vind je op www.shotracegear.com

2. Schuberth E2  helm

Volgens fabrikant Schuberth combineert deze adventure helm het comfort van z’n bekende C-serie met de agressieve looks van een offroad helm. Tegelijkertijd is het ook een heuse systeemhelm want het kinstuk is opklapbaar. Deze E2 Defender bestaat uit glasvezel en is voorzien van een pinlock. Daarbovenop heeft deze Schuberth ook nog eens een geïntegreerd en getint zonnescherm. Verkrijgbaar in de maten 50 tot 65 en in verschillende kleurstellingen.

Meer info via www.louis.be

 

3. Rev ‘It Sand 4 H20 handschoenen (€ 139,99)

Met deze waterdichte adventure handschoenen van Rev‘It zit je in alle omstandigheden goed. De Sand 4 H2O handschoenen zijn vervaardigd uit een mix van leder en textiel. Je knokkels krijgen extra bescherming door een voorgevormd laag uit hard plastic. Deze ‘ademende’ handschoenen voor tussenseizoenen zijn dankzij het gebruikte hydratex®membraan toch waterdicht. Verkrijgbaar in maten S tot en met 4XL.

Meer info op www.mkcmoto.com

 

 

4. Klim Carlsbad jacket (€ 774)

Het Amerikaanse Klim heeft een goede naam hoog te houden als het op adventure-kledij aankomt. Deze Carlsbad is dan ook een topjas. De Carlsbad heeft een buitenlaag uit Gore-tex (Performance) en is voorzien van D3O CE-niveau2 protectie ter hoogte van de schouders en elleboog. Ook de rug van de Carlsbad is voorzien van een CE-niveau2 protector van D3O. Met 6 interne en 8 externe zakken is er ook voldoende ruimte om spulletjes en documenten mee te nemen.

Meer info op: www.atrsuperstore.com

 

5. TracTive eX-PERIENCE schokdemper voor de BMW R 1250 GS/Adventure (prijs op aanvraag)

De Nederlandse veringspecialist TracTive brengt een aftermarket schokbreker voor de populaire BMW R 1250 GS op de markt. Dit zogenaamde ‘plug & play’ veerelement laat zich makkelijk installeren en zodoende kan je de veervoorspanning altijd op elektronisch bijregelen. Volgens TracTive merkt de ECU van de R 1250 GS (Adventure) geen verschil tussen de originele (BMW-)versie. Het verschil zit ‘m echter in het feit dat je de Nederlandse ‘schokker’ zich over een groter bereik laat instellen en dat gebeurt dan bovendien ook nog eens sneller (volgens TracTive in 6 à 10 milliseconden) dan wat bij de originele schokbreker het geval is.

TracTive maakt natuurlijk ook vering voor andere allroads. Gebruik de handige voertuigzoeker op www.tractivesuspension.com.

Meer info via: www.hksuspension.nl

Tekst: Bart Jacobs

Foto's: fabrikanten

Geschreven op 20 juni 2024
© Motoren & Toerisme