Gratis abonnement op app Liberty Rider voor motorrijdende Ethias-klanten

Volgens verzekeringsmaatschappij Ethias gebeuren er in België jaarlijks bijna 3.000 motorongevallen. Dat zijn er gemiddeld 8 per dag. Bij 1/5 (21%) van die motorongevallen, is alleen een motorrijder betrokken. In Wallonië ligt dat aantal nog hoger, daar gebeurt 1/3 van de motorongevallen zonder andere betrokkenen dan de motorrijder in kwestie. In zo'n geval is een snelle interventie van de hulpdiensten van cruciaal belang. 

Liberty Rider: digitale beschermengel

Daarom krijgen klanten voor hun motor die bij Ethias is verzekerd gratis hulp van een digitale beschermengel via een premiumabonnement op Liberty Rider. Een virtuele reisgezel die over hen waakt wanneer zij de weg opgaan en zelfs hun leven kan redden bij een ongeval. 

Ethias biedt haar klanten-motorrijders gedurende één jaar de premiumversie aan. Hiermee krijgen zij toegang tot alle functies van de app. Die detecteert valpartijen en ongevallen, verwittigt de hulpdiensten bij inactiviteit van de app-gebruiker en waarschuwt voor gevaarlijke bochten. Verzekerde motorrijders zullen dus met een gerust gemoed in 10 Europese landen kunnen reizen!

In Europa maakt een community van meer dan 400.000 motorrijders gebruik van de “Liberty Rider”-app. Via de klassieke versie van de app kan men met automatische sms-berichten ritten delen bij vertrek en aankomst (zich haasten om op tijd te komen, hoeft dus niet langer), roadbooks uitwisselen en een speciale gps voor motorrijders inschakelen, met de mogelijkheid om routes uit te stippelen en GPX-bestanden te beheren.

Bron: persbericht Ethias

Foto's: Ethias, Liberty Rider

Geschreven op 16 juni 2021
© Motoren & Toerisme