Future Metal: Zien we straks ook gele Panigales in de Ducati-showrooms?

Italiaanse constructeurs en teams pakken voor hun thuiswedstrijden graag met speciale kleurstellingen uit. Dat was ook gisteren het geval toen de Aruba.it Ducati Panigale V4 R's ineens in het geel op de grid verschenen voor de Superpole-race en de tweede race van de WorldSBK-ronde op Misano. 

Ducati pakte in Misano uit met een persconferentie waarin Andrea Ferraresi, de baas van het Centro Stile van het merk, de keuze voor een gele livrei toelichtte. De hele livrei kwam overigens uit de koker van Aldo Drudi, de ontwerper die wereldfaam verwierf met z'n designs voor de AGV helmen van een zekere Valentino Rossi. Ook het Ducati Lenovo-fabrieksteam uit de MotoGP zal tijdens de San Marinese ronde van dat WK in een gelijkaardige gele livrei aantreden. 

In de jaren '90 vond je sportieve Ducati's, zoals deze 748 R, ook in een gele uitvoering in de showrooms van het merk.

De Ducati-top was er als de kippen bij om te zeggen dat Ducati een lange geschiedenis van gele sportieve motorfietsen kent. Zo veroverde Paulo Casoli in 1997 de titel in de World Series Supersport (het WK voor de SSP600 zou pas een jaar later ingevoerd worden) en ontwikkelde Ducati zelfs een eigen karakteristieke gele laktint genaamd Giallo Ducati.

Waar rook is, is gewoonlijk ook vuur. We kunnen niet geloven dat Ducati het Giallo Ducati zomaar eens oprakelt en dus mogen we ons wellicht later deze zomer, of ten laatste dit najaar, aan een introductie van één of meer speciale uitvoeringen van de Panigale in dit karakteristieke geel verwachten.

 

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House

Video: YouTube.com/Ducati

Geschreven op 5 juni 2023
© Motoren & Toerisme