Future metal: Nito N4

De elektrificatie van het wagen- en motorenpark mag dan nog maar in z’n kinderschoenen staan, toch duiken er ondertussen nieuwe constructeurs op die zich op dit segment toespitsen. Een daarvan is de Italiaanse constructeur Nito, uit de buurt van industriestad Turijn. Nito maakt dan ook producten die specifiek op woon-werkverkeer zijn gericht.

In de bestaande product-line-up van de jonge start-up vinden we ondermeer een step, een plooifiets en elektrische bromfietsen terug. Nito wil stijlvolle, emissievrije vervoermiddelen voor alledag creëren.

Momenteel werkt het team achter Nito hard aan de N4, een elektrische supermoto of E-Supermoto. Zelf noemt Nito de N4 echter een ‘Urban Electric Motard’. Het machientje valt op door de imposante hossack-voorvork, z’n enkelzijdige swingarm en het minimale en ogenschijnlijk vrije oncomfortabele zitje.

Heel veel geeft Nito nog niet vrij over de N4. Wel weten we dat de elektromotor die de E-Supermoto  aandrijft een piekvermogen van 11 kW heeft. Omgerekend geeft dat zo’n 15 pk. Dat moet niet volstaan om een topsnelheid van 150 km/u te bereiken. De autonomie zou zo’n 150 km bedragen. Nito wil de N4 tegen begin 2020 productieklaar krijgen.

Tekst: Bart Jacobs

Foto: Nito

Geschreven op 29 januari 2019
© Motoren & Toerisme