Fabrikanten verlengen garantie

Elk bedrijf wacht met spanning op het einde van de lockdown, en het verbaast daarom niet dat ook motormerken de motor terug op gang willen krijgen. Echte verkoop kan nog (even) niet, maar er worden wel al nieuwe acties gelanceerd. Het verlengen van de garantieperiode blijkt het favoriete middel. Dat is logisch, want het kan snel, eenvoudig en contactloos. Een mooi gebaar voor motorrijders.

Ere wie ere toekomt. Yamaha was de eerste van de grote producenten om dit initiatief te nemen. Op 9 april stuurden zij een bericht de wereld in dat alle eigenaars van motorfietsen en marine producten van wie de garantie vervalt tussen 1 maart en 31 mei een verlenging van drie maanden krijgen op hun garantie. KTM en Husqvarna kondigde daarna een gelijkaardig initiatief aan, maar de periode wordt daar tot op heden wel beperkt tot 30 april, de kans bestaat dat dit verlengd wordt. Ook Kawasaki kondigde een verlenging van de garantie aan voor al zijn producten met een periode even lang als de eigenlijk lockdown. De totale duur zal daar dus afhangen van de definitieve overheidsbeslissingen de komende dagen. Op woensdag 29 april liet ook MV Agusta weten dat ze hun garantieperiode met drie maanden verlengen.

BMW pakt het dan weer wat anders aan. Zij verlengen hun standaardgarantie niet met drie maanden, maar ze willen wel graag nieuwe rijders een extraatje bieden. Wie voor 1 juli een nieuwe BMW koopt krijgt 5 jaar fabrieksgarantie.   

Geschreven op 30 april 2020
© Motoren & Toerisme