E-mobility: BMW elektrische step

In een grootstad als Antwerpen kan je er niet meer naast kijken, e-steps en dan vooral deelsteps zijn nu overal in het straatbeeld. Deze trend is ook BMW niet ontgaan. Het Duitse merk is zich stilaan aan het omturnen tot mobiliteitspecialist en daar horen deze deelsteps tegenwoordig gewoon bij. De deelsteps zijn de oplossing voor de ‘Final Mile’, of beter gezegd, om de afstand tussen het station en je kantoor te overbruggen. BMW noemt z’n nieuwe elektrische step, de E-Scooter.

 

Voor de realisatie van deze elektrische step sloeg BMW de handen in elkaar met Micro Mobility Systems, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in steps. De E-Scooter heeft een autonomie van 12 km en een topsnelheid van 20 km/u. De 150 Watt sterke motor wordt aangedreven door een Lithium-Ion batterij. De E-Scooter zal net geen € 800 gaan kosten en wordt in september op de markt gebracht.

 

De City Scooter wordt gewoon door 'ouderwetse' spierkracht aangedreven.

Naast de E-Scooter brengt BMW ook nog een gewone step op de markt, de City Scooter. Deze step zal € 200 gaan kosten en wordt eveneens in september gelanceerd. Daarnaast is er nog een € 120 kostende kinderversie. De steps zullen door geselecteerde BMW-dealers verdeeld worden.

En voor de kinderen is er deze Kids Scooter.

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: BMW

Geschreven op 24 mei 2019
© Motoren & Toerisme