BMB-ronde 2019 op Ardense Wegen

Op zaterdag 8 juni worden al onze toerrijders verwacht in Warisoulx voor het vertrek van de BMB ronde 2019. Vanuit Warisoulx rijden de deelnemers langs prachtige Ardense wegen naar Ciney, St Hubert, de Semoisvallei en Vresse, een korte passage in Frankrijk, om vervolgens terug België in te rijden via Olloy-sur-Viroin langsheen de meren van l''Eau d'Heure' en Silenrieux. De aankomst in Warisoulx wordt bereikt via Floreffe. Deze 300 km lange lus zorgt voor veel motorplezier en bovendien zien de eerste weersvoorspellingen er goed uit.

De tweede lus van 420 km, nog steeds met vertrek in Warisoulx, neemt de deelnemers mee naar Oreye, Eupen, St Vith, Martelange, Gouvy, Hamoir, Assesse om dan terug te keren naar Warisoulx.De inschrijving en deelname aan een van de twee lussen levert 6 punten op en het brevet van de 500 km. De inschrijving en deelname aan de de twee lussen leveren 10 punten op en het brevet van de 1000 km.Enkel inschrijven is ook mogelijk en levert 2 punten op.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 6 voor niet-vergunninghouders en € 4 voor BMB vergunninghouders en geeft recht op een drankje en een aandenken.

De BMB ronde telt mee voor de BMB klassementen.

Alle info: http://www.fmb-bmb.be/nl/touring_event/bmb-ronde-fmb-2

 

Bron: Belgische Motorrijdersbond

Foto: Archief M&T/Jorn Urbain

Geschreven op 29 mei 2019
© Motoren & Toerisme