Adventure Rides: India

Als ervaren offroad motorrijder biedt onze landgenoot Philippe Geelhand via Adventure Rides totaalpakketten aan in India met de motor. De organisatie Adventure Rides claimt de eerste en enige aanbieder te zijn van dit type offroad reizen in het ruige gebied rond de Himalaya. Ver van de gebruikelijke toeristische circuits verken je op een vloot van KTM EXC-F 450 2020 modellen het gebied van de Rajasthan woestijn tot de hoogste bergtoppen in de Himalaya. De moeilijkheidsgraad van de rit is afhankelijk van de aanwezige rijders, daarom wordt de groep telkens beperkt tot acht deelnemers om flexibel te kunnen omspringen met de gekozen paden.

Om er zeker van te zijn dat je effectief de eindmeet bereikt en het maximale uit dit avontuur haalt, is permanent een mekanieker en dokter aanwezig om euvels te verhelpen of in geval van nood juist in te grijpen. De dagelijks ritten tellen tussen de 250 km en 300 km waarvan minstens 80 tot 90 procent offroad is, best pittig dus.

De organisatie heeft ondertussen achttien jaar ervaring met deze reizen en kent als geen ander de regio. De hotels worden nauwkeurig gekozen en bieden ruim comfort en geven de kans om de lokale cultuur te ontdekken. De Nederlandstalige website staat binnenkort online, voorlopig vind je via deze link verdere informatie omtrent data en dergelijke.

Tekst: Charly de Kinderen

Website: https://adventurerides.travel

Geschreven op 13 november 2019
© Motoren & Toerisme