Verslag M&T Lezersreis 2019

Diverse bende in het Sauerland

Lezersreizen zijn een leuke traditie die we ook met M&T nieuwe stijl graag verder zetten. Het brengt gelijkgestemde zielen samen, en het geeft ons, redacteurs, de kans om eens wat langer met ons publiek van gedachten te wisselen. Dat levert altijd boeiende inzichten en haalt ons uit de bubbel van verwende journalist, die bevolkt wordt met de nieuwste motoren en snelle testritten.

Tekst en foto’s: Tom Vander Sande

Voor de voorjaarsreis van dit jaar hadden we uit de catalogus van Horizon reizen gekozen voor het fijne Sauerland. Dat is niet te dichtbij en toch nog haalbaar voor een lang weekend. In het koude januari leek een weekend midden mei ok een zekerheid op heerlijk voorjaarsweer, maar dat was duidelijk buiten de weergoden gerekend. Op vrijdag hield een een deel van de groep het nog relatief droog, maar zaterdag gingen de hemelsluizen genadeloos open, terwijl de temperatuur nooit boven de 10°C kwam. Zondag maakte een deel goed met zonnig droog weer, maar warm werd het nooit. Gelukkig verloor niemand van de groep z’n goed humeur.

Autobahn

Op vrijdagochtend blazen een achttal deelnemers en onze instructeur Wim verzamelen in Malmedy. Zij hebben een prachtige tocht van ruim 300 kilometer voor de boeg door de Eifel en het Bergisches Land, een leuk opstapje naar het nog glooiendere Sauerland. De andere deelnemers rijden in groepjes van twee de route of kiezen omwille van praktische redenen voor een snelle stint via de snelweg. Dat doe ik ook, om de deelnemers tijdig welkom te kunnen heten in de Hesborner Kuckuck, ons typisch Duits onderkomen voor het weekend. De bijna vierhonderd kilometer vanuit Antwerpen klaar ik in minder dan vier uur, met dank aan de Autobahn, waar ik de capaciteiten van onze Tracer 700 langeduurtest eens echt kan testen. Met het gas in de hoek en na lang aandringen zie ik op een stukje snelweg dat licht daalt de teller net 200 aantikken, maar dan is het voorbij. En eerlijk gezegd is het dan al een beetje bibberen in het zadel. De rechtuitstabiliteit van deze instapmotor is prima, maar met de koffers, de ruit in hoogste positie en de extra winddeflector, voel je de elementen wel aardig werken. Ik moet het toch even geprobeerd hebben, maar daarna installeer ik me waar het kan op een comfortabele kruissnelheid van zon 170 km/u. Leve Duitsland.

 

Het volledige verslag van de M&T-lezersreis naar het Sauerland lees je in het juni-nummer van Motoren & Toerisme dat vanaf dinsdag 28 mei in de winkelrekken ligt. 

Geschreven op 27 mei 2019
© Motoren & Toerisme