Toer van de week: Vossen

toer van de week vossen

Het Middeleeuwse verhaal van Reynaert de vos, is één van de oudste in het Nederlandse taalgebied én één waar iedereen al wel van gehoord heeft. Maar waar ging dat verhaal van Reynaert nu ook alweer over? Deze zomer kan je je kennis van deze legende opfrissen tijdens het Vossen. En met Vossen bedoelt initiatiefnemer Fernand Huts een toch door het Antwerpse havengebied en het Waasland. Er werd een route uitgezet die niet alleen door het ‘Soete land van Waes’ voert, maar ook Hulst, net over de grens met Nederland, aandoet.

Op de Vossen-route passeer je ondermeer in het Huis van Zonde, dat in Kieldrecht blijkt te staan en waar je de zonde in werken van Oude Vlaamse Meesters kan bewonderen.

Op je tocht in het spoor van Reynaert de vos stop je bij 5 verschillende tentoonstellingen waar je op een speelse en moderne manier opnieuw kennismaakt met het verhaal van Reynaert de vos. Vossen is oorspronkelijk opgevat als een 40 kilometer lange fietstocht maar de organisatie stippelde ook een langere (83,3 km) route uit voor automobilisten en motorrijders. Deze voert je door het havengebied, het Waasland, Zeeuws-Vlaanderen en de polders.

 

De Vossen-route vind je in een GPX-file op de site van Motoren & Toerisme-partner RouteYou: www.routeyou.com

Om de route te rijden kan je eventueel ook een Vespa huren bij Vespa Waasland in Beveren. Meer info opwww.vespawaasland.be.

Alle informatie en toegangstickets voor de toegangstickets voor de tentoonstellingen vind je op:www.vossen.vlaanderen

Geschreven op 31 mei 2018
© Motoren & Toerisme