Toer van de week: Oost-Vlaamse Clubroute

Bij doorwinterde toerrijders zal de naam, ‘De Hartrijders’ zeker een belletje doen rinkelen. De club uit Moerzeke, een deelgemeente van Hamme, is één van de bekendste motorclubs van het land. Die bekendheid danken de Hartrijders aan hun jaarlijkse Herfstrit. Die rit is al sinds jaar én dag de officieuze afsluiter van het Vlaamse toerseizoen en één van de grootste motorevenementen van het land. Het blijvende succes zit hem wellicht in het feit dat de Hartrijders er jaar na jaar in slagen om een attractief rit uit te stippelen.

Hartrijders

Logisch dus dat de Hartrijders onze eerste keuze waren om de Oost-Vlaamse inzending van de  M&T Clubroute uit te zetten. Voor het meinummer van Motoren & Toerisme stippelden ze hun eigen route door Oost-Vlaanderen uit. Meer nog, ze stippelden er zelfs twee uit omdat nogal wat mensen de Vlaamse Ardennen al kenden. En dus kwamen ze met een noordelijke (Clubroute2) en een zuidelijke route (Clubroute2bis) voor de dag, waarbij alleen die laatste door de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen voert. Beide routes vertrekken evenwel net over de provinciegrens in het West-Vlaamse Kanegem en eindigen aan de Wase Scheldeboorden in Temse.

toer van de week oost vlaamse clubroute

Het verhaal achter die route(s) lees je in het huidige nummer van Motoren & Toerisme dat nu in de winkel ligt. De GPX-files van beide routes vind je elders op de site in onze Roadbook-sectie, waar je overigens nog tal van ander routes kan ontdekken.  De links naar beide GPX-files vind je alvast hieronder:

http://www.demotorsite.be/content/clubroute-2-oost-vlaanderen

http://www.demotorsite.be/content/clubroute2bis-oost-vlaanderen

Geschreven op 23 mei 2018
© Motoren & Toerisme