Op vakantie met een huurmotor

Die zalige zomerse zonvakantie, samen met het gezin, is voor velen hét lichtpunt van het jaar. Twee weken lang alle zorgen, inclusief het Belgisch rotweer, vergeten onder een stralende zuiderse zon. Zalig! Wel jammer dat je je trouwe tweewieler veertien dagen in de garage moet laten staan terwijl het weer en de wegen nabij je vakantieparadijs zich veelal perfect lenen voor vele kilometers heerlijk motorplezier. Als je tijdens een beetje me-time toch wil genieten van een leuke motortrip biedt een huurmotor wellicht de oplossing.

De dagelijkse sleur wordt tijdens zo’n ‘congé payé’ abrupt onderbroken, waardoor de verschillen tussen verschillende gezinsleden soms meer dan anders tot uiting komen. Waar de één mogelijks graag, dag in dag uit met de luie krent op een handdoek aan de Spaanse Costa’s ligt (niks mis mee trouwens), wil de ander het misschien liever iets actiever aanpakken. Wanneer jouw ideale manier om het hoofd leeg te maken een ontspannende motorrit is, check je best op voorhand of er zich in de buurt van je tijdelijke luilekkerland een motorverhuurdienst bevindt.

Lang geleden ging het er bij dit soort verhuurdiensten soms niet zo koosjer aan toe. Op het trottoir voor één of ander louche verhuurkantoortje stonden enkele doffe, net niet tot op de draad versleten youngtimers je op te wachten. Maar omdat de motormicrobe te sterk was tekende je snel een contractje in een taal die je niet machtig was, want je moest en zou zo snel mogelijk die twee wielen onder je bips hebben, ongeacht wat je er moest voor doen. Die tijden liggen echter achter ons. Hoogstwaarschijnlijk bestaan er wel nog enkele minder betrouwbare verhuurkantoren, maar mits een beetje opzoekwerk vind je in de buurt van je hotel meestal wel een betrouwbare verhuurdienst of een motordealer die recente motoren uitleent. Om de proef op de som te nemen bleef ik na een motorpresentatie een paar dagen langer in Marbella om te kijken wat er zoal op de markt is.

Lees de volledige versie van dit reisverhaal in het aprilnummer van Motoren & Toerisme. (Nog) geen abonnement? Koop dit nummer dan los via www.tijdschriftenwinkel.be

Geschreven op 1 mei 2018
© Motoren & Toerisme